Zwaluwen wil weer eens Cup winnen

Algemeen
Zwaluwen won in de halve finale van VFC/zo en is vastberaden om voor eerst sinds 2015 weer eens Vlaardings beste te worden. (Foto: UWM/gsv)
Zwaluwen won in de halve finale van VFC/zo en is vastberaden om voor eerst sinds 2015 weer eens Vlaardings beste te worden. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

Zelf is Henk de Zeeuw er niet bij. “Vakantie, hé”. Zijn assistenten Dennis van der Waal en Stefan Bosdijk bevolken zaterdag op het VFC-sportpark de dug-out. Wel neemt hij donderdag, voordat hij afreist, nog wel het wedstrijdplan met hen door. Plus de instructie: “Zorg ervoor, dat Zwaluwen voor het eerst sinds 2015 weer eens die Vlaardingen Cup wint.”

Daarvoor is VFC de te nemen horde. “Niet te onderschatten”, weet hij inmiddels uit her en der ingewonnen informatie. Vandaar, dat hij het duel niet wil aangaan vanuit het idee, dat het een mooie aanloop is naar de volgende competitie, waarin Zwaluwen dan in de tot vierde divisie omgedoopte hoofdklasse acteert. “We gaan er voor en hopen de wens van het bestuur te kunnen invullen en de Vlaardingse finale winnen.”

Dat gebeurt dan na een seizoen waarin Zwaluwen vóór het corona-intermezzo startte met een reeks, die ‘vriend en vijand’ verbaasde, respect afdwong en een periode opleverde. Achteraf verklaart hij die vliegende start door de keuze om in de slotweken van het voorgaande seizoen niet de resultaten, maar de opbouw van het ‘nieuwe’ Zwaluwen centraal te plaatsen. “Het leverde meteen na de competitie-start, waar anderen wellicht nog naar het juiste invulling aan het zoeken waren, het goede collectief op.” 

Dat de Vlaardingers hun hoge positie in de volgende periodes niet zeker konden stellen wijdt De Zeeuw aan  een “dusdanige blessuregolf, die ik nooit eerder heb meegemaakt.” Anderzijds stelt hij, dat de club niet de ambitie had om voor het kampioenschap te gaan. “Het gaf rust, dat we al snel veilig waren en met een gerust gevoel de competitie konden afmaken.” 

Verlenging

In de halve finale klopte Zwaluwen VFC/zo pas na verlenging. Scoreverloop: 1-0 Sander Barragan, 2-0 Shayon Curiel.