CWO trots op zijn jeugd

Algemeen

Nooit eerder had CWO zoveel jeugdteams in de finales van het Vlaardings voetbalkampioenschap als dit jaar. Liefst vijf. Daarmee slaan ze zich in park ’t Nieuwelant niet op de borst, maar het levert wel een trots gevoel op.

Aan de basis van dat succes staat, klinkt vanuit de club, de Voetbalsgoal, ooit naar een idee van Cock Steenhorst begonnen bij fusiegenoot RKWIK en zonder aarzelen geïntegreerd in de activiteiten van CWO. Het leert de jongste jeugd, aangestuurd door een enthousiaste groep begeleiders met daarbij regelmatig Jong Oranje-international Ian Maatsen, spelenderwijze het voetbalvak.

De resultaten zijn zichtbaar op de finaledag van het Vlaardings kampioenschap. 

CWO had in 2019 geen jeugdteams in finales, nu vijf

In 2018 leverde CWO één finalist en in 2019 geen. Nu zijn het er vijf: JO7, JO8, JO9, JO10 en JO11. VFC is met zeven teams weer hofleverancier. Victoria’04 levert zes finalisten en Zwaluwen, dat ook hard bezig is om het niveau van zijn pupillen en junioren een zet omhoog te geven, moet zijn inbreng beperken tot twee. 

In 2019, toen de finaledag zich op het complex van CWO afspeelde, gingen bij de jeugd vijf hoofdprijzen naar VFC.  Victoria’04 en Zwaluwen telden twee winnaars.

De uitslagen zijn na het weekeinde terug te vinden op de site; https://vlaardingsvoetbalkampioenschap.nl/ en volgende week in deze krant.