Nieuws in het kort

Algemeen
Kort nieuws.
Kort nieuws. (Foto: stockphoto)

Ruime verbeteringen van clubrecords

Bij de Nederlandse kampioenschappen atletiek voor junioren onder de 20 jaar, verbeterde Cas van Genugten zijn eigen clubrecord op het kogelslingeren. De talentvolle Vlaardingse atleet noteerde op dit altijd moeilijke onderdeel een afstand van 31.38 meter en dat betekende een ruime verbetering van zijn clubrecord met meer dan drie meter. Bij het discuswerpen haalde hij de laatste acht met een afstand van 43.12 meter en op het kogelstoten kwam hij tot een afstand van 11.76 meter en viel daarmee net buiten de finale op dit onderdeel. Ruben van der Heiden liep een nieuw persoonlijk record op de 400 meter horden in de tijd van 1.05.78 minuten.

Matthias Treurniet liep een sterke 1500 meter op deze titelstrijd in een tijd van 4.14.95 minuten en dat was ruim zeven seconden sneller dan zijn beste tijd. Bij de tweede mastercompetitie werden ook enkele clubrecords scherper gesteld. Martine Wassink-Stoop verbeterde zowel bij het kogelslingeren als bij het speerwerpen de clubrecords. Bij het kogelslinger kwam de Fortuna-atlete tot een afstand van 27.45 meter en dat was ruimschoots verder dan het oude clubrecord. Bij het speerwerpen kwam zij tot een afstand van 25.28 meter en dat was 14 centimeter verder dan het oude clubrecord. Lars Könemann, lange tijd uit de roulatie met een vervelende rugblessure, is weer helemaal in vorm. De Fortuna-atleet slingerde de 7.26 kilo zware kogel naar een afstand van 28.15 meter, ruim verder dan zijn prestatie van vorig jaar.

Rijkswaterstaat compenseert  

De aanpassing van de A20 voor de aanleg van de Blankenburgverbinding heeft ook voor de Volkstuinvereniging Broekpolder de nodige gevolgen, laat Rijkswaterstaat weten. Tientallen nieuwe huisjes én het clubhuis zijn nu bijna gereed. De komst van de Blankenburgverbinding betekende dat een stuk van het complex aan de Broekpolderweg direct aan de A20, moest wijken.

In totaal maakten 28 percelen plaats voor de uitbreiding van de rijksweg. “Ter compensatie kreeg de vereniging een gedeelte van het vrijgekomen terrein van de naastgelegen scoutingclubs, die onlangs definitief verhuisd zijn naar vier volledig nieuwe accommodaties aan de Watersportweg.” Voorzitter Ahmet Atceken van de volkstuinvereniging laat weten ook erg blij te zijn dat het einde van de hele verplaatsing nu nadert. “Wij zijn super blij als straks alles klaar is. Met veel mensen hebben wij hier jarenlang naar toegewerkt. Nu gaan wij weer genieten.”