VFC overleeft stormloop Zwaluwen

Algemeen
Weer feest. Na het kampioenschap en promotie naar de tweede klasse voegden de zaterdag-Kwekkers de Vlaardingse titel aan hun CV toe. (Foto: UWM/gsv)
Weer feest. Na het kampioenschap en promotie naar de tweede klasse voegden de zaterdag-Kwekkers de Vlaardingse titel aan hun CV toe. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

Niemand gaf eigenlijk een cent voor de kansen van VFC/za om de Vlaardingse voetbalheerschappij van DVO’32 over te nemen. De Kwekkers kwamen weliswaar al na vijftien seconden op voorsprong, daarna heerste Zwaluwen en werd de eindstrijd van het Vlaardings kampioenschap eenrichtingverkeer. Dat leverde alleen de gelijkmaker op. Meer niet. Ook in de verlenging. Pingels waren niet aan Zwaluwen besteed. Die van VFC waren dodelijk.

Door GERARD S. VERVER

Najim Nasri lachte als winnende trainer in zijn vuistje en oogstte, nadat hij dat eerder als voetballer en trainer bij Cion, Deltasport en HVO deed, de zoveelste plaatselijke titel. Het kostte hem wel twee uur nagelbijten, terwijl hij zijn zestiental, VFC gebruikte alle wissels, op zijn tandvlees de aanvalsgolven van de hoofdklasser zag afweren en doorstaan. Het leverde voor vriend, vijand en de neutrale toeschouwer één van de meest boeiende finales in de 48 jaar Vlaardings kampioenschap op. Met vooral de vraag wanneer gaat Zwaluwen erop en erover zou gaan.

“Dit gaan we niet volhouden”, voelde Nasri halverwege de tweede helft (het was toen nog 1-0) tegen de andere bankzitters. “Als Zwaluwen het breed had gehouden en het tempo

De uitslagen

JO7: VFC-CWO 5-3 

JO8: CWO-Zwaluwen 6-0

JO9: CWO-VFC 5-4 

JO10; VFC-CWO 7-2

JO11: CWO-Victoria’04 5-1

JO12: Victoria’04-VFC 2-2

          (Vict. wns)

JO13: Zwaluwen-Victoria 2-1

JO15: VFC-Victoria’04 7-1

JO17: VFC-Victoria’04 5-0 

JO19: VFC-Victoria’04 3-0

Zwaluwen-CWO (da) 6-3

VFC/za-Zwaluwen 1-1 (VFC wint na verlenging en strafschoppen)

-----------------------------------------

had opgevoerd hadden we het niet gered. Het was het zweten, werken en na die 1-1 alle ballen richting tweede ring. Als je dat kunt opbrengen, verdien je te winnen.”  Met zeker ook credits voor doelman Max Verkade (”de gele kanarie”, zoals Nasri hem noemt), die bij de kalktrappen driemaal de goede hoek koos.

In het andere kamp zocht Dennis van der Waal niet echt naar excuses. “We hebben donderdag voor het eerst met de nieuwe groep getraind. Dat het dan niet helemaal vloeiend loopt, ligt een beetje voor de hand. Anderzijds merk je dan wel wat het ontbreken van Ada (Vega Lopez vertrok naar Capelle, red) betekent. We misten een diepgaande spits.”

Scoreverloop: Wouter Brouwer 1-0, Etson Galong 1-1. 

.