Tiemen Noordam met vrienden verder

Algemeen
Na zeventien jaar week-in-week-uit trainen en voetballen gaat Tiemen Noordam het kalmer aan doen. (foto UWM/gsv)
Na zeventien jaar week-in-week-uit trainen en voetballen gaat Tiemen Noordam het kalmer aan doen. (foto UWM/gsv) (Foto: )

Nadat eerder Nick Warmerdam (37) zich afmeldde, koos ook Tiemen Noordam (35) er voor om een punt achter het (prestatieve) voetbal te zetten en de hoofdmacht van Cion in te ruilen voor een plek in een vriendenteam van Zwaluwen.

Daar treft hij de nu bij CWO afgezwaaide Leon Krznaric, De twee speelden al eerder samen aan de Zwaluwenlaan. “Eén seizoen. De groep viel toen uit elkaar. Dat was voor mij de reden om naar Cion te verkassen. Een niveautje lager. Maar dat heeft zo zijn charme. Want je kunt van die club zeggen wat je wil, de leiding en zeker Sebas Verburgh weet naast het streven om prestatief aan de weg te timmeren de identiteit goed te behouden.” Bovendien trof hij er toen Najim Nasti aan als trainer. Die had hem bij HVO als junior opgevangen en op zijn zeventiende de weg naar de toen oranje-hoofdmacht gewezen.

Met zijn staat van dienst (tussendoor dirigeerde hij ook de defensie van toen hoofdklasser Deltasport) neem je niet makkelijk afscheid van voetbal op hoog niveau. “Natuurlijk zal ik het gaan missen”, geeft hij ruiterlijk toe. Anderzijds gaf het zoveel verplichtingen, dat hij (“in overleg met thuis”) deze, zoals hij het schetst, moeilijke beslissing nam. “Het neemt de druk weg. Voortaan ga ik nog maar eenmaal in de week trainen. Niets moet, alles mag. Desnoods kan ik op zaterdag een keertje overslaan.”

Hij sluit achttien jaar HVO/CWO, Deltasport, Zwaluwen en Cion af. Met Nasri, Pattinama en nu Van den Bergh als trainers. “Mannen met een markant verleden, die heel goed in staat zijn om binnen de spelersgroep sfeer te brengen en vast te houden.” Het over de kling jagen van Willem II in het toernooi om de KNVB-beker, de promotie van Deltasport naar de hoofdklasse en het met Cion bereiken van de tweede klasse noemt hij absolute hoogtepunten. Mooie herinneringen. Die blijven.