SPORT in het KORT

Algemeen
Hardlopen door de Broekpolder tijdens het superhero-weekend. (Foto: UWM)
Hardlopen door de Broekpolder tijdens het superhero-weekend. (Foto: UWM)

Mini-toernooi bij Victoria’04

De eerste elftallen vaN Cion. DVO’32 en VFC/za nemen op zaterdag 27 augustus deel aan het mini=toernooi van Victoria’04 met wedstrijden van tweemaal 25 minuten. De clubs worden door loting, die in de ochtenduren plaatsvindt, aan elkaar gekoppeld. Daarna spelen de verliezers om 15.00 uur de troostfinale en de winnaars een uur later de finale. De voetbaldag wordt afgesloten met een barbeque.

Bouw sporthal Zuidwijk eindelijk van start

De aannemers Tempel Bouw en Van Dorp zijn half juni beginnen, zo meldt de gemeente, met de voorbereidingen voor de bouw van de sporthal aan de Claudius Civilislaan. De bedoeling is om begin september de gymlokalen van College Vos, dat overdag gebruik gaat maken van de nieuwe sporthal, en ook grotendeels het huidige clubgebouw van Twist te slopen. Daarmee wordt ruimte vrijgemaakt om eind 2022 te starten met de bouw van de sporthal. Het is bedoeling om het project in october 2023, precies voor de start van het zaalseizoen van de hand- en korfballers, op te leveren.

Broekpolder Cup bij Deltasport

Ook op zaterdasg 27 organiseert Deltasport een toernooi bestemd voor senior-elftallen, JO19 of JO23. Voor de Broekpolder Cup 2022 hebben zich inmiddels al zes clubs gemeld: Deltasport, Palada Internacional de Brasil, CWO, DWO, Quintus, het Haagse Madestein en FC Lockdown.

Superhero-weekend van Running Friends

Running Friends organiseert op zaterdag 20 en zondag 21 augustus het super-hero-weekend. Met op zaterdag een kidsrun en voor anderen runs van 5 en 10 km. Een dag later staan de halve marathon en twee wandeltochten (5 en 10 km) op het programma. De start en finish is op het complex van voetbalvereniging Victoria’04 in de Broekpolder, waar ook van de kleedruimtes gebruik gemaakt kan worden. Meer info op Fbook: Running Friends of Superhero Run Weekend. Aanmelden via: inschrijven.nl/form/2022082009009-nl.