Nieuws in het kort uit Vlaardingen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Bekende stem verdwijnt bij het sportprogramma

Een bekende stem is in het nieuwe sportseizoen niet meer te horen bij Omroep Vlaardingen. Willem de Wilt stopt met zijn activiteiten voor het programma Sport Totaal dat op zaterdag- en zondagmiddag wordt uitgezonden. De Vlaardinger is zeventien jaar geleden als vrijwilliger begonnen bij de lokale omroep in eerste instantie met de presentatie en de techniek en in 2012, nadat Mar van der Hoeven stopte met zijn werkzaamheden voor dit programma, gaf Willem de Wilt aan dat hij de redactie voor het sportprogramma wilde overnemen. Naast de presentatie verzamelde hij alle uitslagen en schakelde met de verslaggevers die bij de diverse wedstrijden aanwezig waren. Op zijn heel eigen wijze voerde hij gesprekken met de Vlaardingse sporters. Omdat hij binnenkort voor het CDA in Vlaardingen een functie gaat bekleden die veel tijd in beslag neemt, heeft Willem de Wilt moeten besluiten om te stoppen met zijn activiteiten voor het sportprogramma. De muziekprogramma’s Rock at the Dock en Back in Time op de zaterdagavond bij Omroep Vlaardingen blijft hij wel doen.

Schilderworkshop in de Heemtuin

Op donderdag 14 juli wordt er een schilderworkshop gehouden in de Heemtuin in de Westwijk. Midden tussen de prachtige zomerbloemen op een stoeltje zitten schilderen? Romantischer kan het niet. Gerry van der Heijden zal deze workshop geven en deze is bestemd voor mensen die veel of weinig ervaring hebben met schilderen. Het materiaal is aanwezig. Aanmelden kan via: heemtuin@fondssv.nl, Aanvang om 13.30 uur. Voor meer informatie: 010-4349551.

Klimaatburgemeester gezocht

Wie heeft er belangstelling om klimaatburgemeester van Vlaardingen te worden? Het ministerie van Economische doet deze oproep aan de Nederlandse gemeenten. Het moet iemand zijn die zich inzet met projecten om de CO2-uitstoot te verminderen. Dat kan een grote maatregel zijn of iets kleins, goedkoop of duur. Ook kan de Klimaatburgemeester in gesprek gaan met de echte burgemeester over wat er nog moet gebeuren om in zijn of haar gemeente de klimaatdoelen te behalen. Centraal staat de Nationale Klimaatweek, die dit jaar van 31 oktober tot en met 6 november wordt gehouden. Dan komt heel Nederland in actie om te laten zien welke klimaatstappen er daadwerkelijk moeten worden genomen om de klimaatdoelen van 2030 te halen, maar ook wat er nog nodig is.