Afbeelding
(Foto: )

Nieuws in het kort uit Vlaardingen

Algemeen

Bekende stem verdwijnt bij het sportprogramma

Een bekende stem is in het nieuwe sportseizoen niet meer te horen bij Omroep Vlaardingen. Willem de Wilt stopt met zijn activiteiten voor het programma Sport Totaal dat op zaterdag- en zondagmiddag wordt uitgezonden. De Vlaardinger is zeventien jaar geleden als vrijwilliger begonnen bij de lokale omroep in eerste instantie met de presentatie en de techniek en in 2012, nadat Mar van der Hoeven stopte met zijn werkzaamheden voor dit programma, gaf Willem de Wilt aan dat hij de redactie voor het sportprogramma wilde overnemen. Naast de presentatie verzamelde hij alle uitslagen en schakelde met de verslaggevers die bij de diverse wedstrijden aanwezig waren. Op zijn heel eigen wijze voerde hij gesprekken met de Vlaardingse sporters. Omdat hij binnenkort voor het CDA in Vlaardingen een functie gaat bekleden die veel tijd in beslag neemt, heeft Willem de Wilt moeten besluiten om te stoppen met zijn activiteiten voor het sportprogramma. De muziekprogramma’s Rock at the Dock en Back in Time op de zaterdagavond bij Omroep Vlaardingen blijft hij wel doen.

Schilderworkshop in de Heemtuin

Op donderdag 14 juli wordt er een schilderworkshop gehouden in de Heemtuin in de Westwijk. Midden tussen de prachtige zomerbloemen op een stoeltje zitten schilderen? Romantischer kan het niet. Gerry van der Heijden zal deze workshop geven en deze is bestemd voor mensen die veel of weinig ervaring hebben met schilderen. Het materiaal is aanwezig. Aanmelden kan via: heemtuin@fondssv.nl, Aanvang om 13.30 uur. Voor meer informatie: 010-4349551.

Klimaatburgemeester gezocht

Wie heeft er belangstelling om klimaatburgemeester van Vlaardingen te worden? Het ministerie van Economische doet deze oproep aan de Nederlandse gemeenten. Het moet iemand zijn die zich inzet met projecten om de CO2-uitstoot te verminderen. Dat kan een grote maatregel zijn of iets kleins, goedkoop of duur. Ook kan de Klimaatburgemeester in gesprek gaan met de echte burgemeester over wat er nog moet gebeuren om in zijn of haar gemeente de klimaatdoelen te behalen. Centraal staat de Nationale Klimaatweek, die dit jaar van 31 oktober tot en met 6 november wordt gehouden. Dan komt heel Nederland in actie om te laten zien welke klimaatstappen er daadwerkelijk moeten worden genomen om de klimaatdoelen van 2030 te halen, maar ook wat er nog nodig is.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Rajacenna kan nu ook tekenen met handen én voeten Algemeen 15 aug, 13:24
Afbeelding
Foto van de week Ingezonden 14 aug, 14:23
Afbeelding
Feestelijke opening cultureel seizoen op Zomerterras Uit 14 aug, 12:34
Afbeelding
Maak kennis met verschillende laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten Sport 13 aug, 14:23
Afbeelding
Haal een tasje op en maak een Vlaardings kunstwerk Uit 13 aug, 12:34
Afbeelding
Zet een taalheld in het zonnetje Algemeen 12 aug, 14:23
Afbeelding
Herdenking van de in Nederlands Indië gesneuvelde militairen Nieuws 12 aug, 12:34
Afbeelding
‘Soort desolate aantrekkelijkheid’ Cultuur 12 aug, 08:32
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Ingezonden brief van Jan Anderson: ‘Ode aan Oral History’ Historie 11 aug, 14:23
Afbeelding
Terug in de Tijd op het Zomerterras afgelast Uit 11 aug, 13:13
Afbeelding
‘Ik geniet er nog steeds van om mensen blij te maken’ Cultuur 11 aug, 12:34
Afbeelding
Nieuws in het kort Vlaardingen Nieuws 11 aug, 08:58
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief