Deel van A20 bij Vlaardingen weer weekend lang afgesloten

Algemeen
Afsluiting A20.
Afsluiting A20. (Foto: S. Wanders | Wanders Media)

In verband met werkzaamheden is de A20  richting Hoek van Holland van vrijdag 22 juli 22.00 uur tot maandag 25 juli 05.00 uur afgesloten tussen oprit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg) en afrit 7 Maassluis. De oprit bij de Marathonweg is al vanaf 21.00 uur afgesloten. Op de rijbaan richting Rotterdam is tussen Maassluis en het Kethelplein de linkerrijstrook afgesloten. Doorgaand verkeer richting Hoek van Holland wordt omgeleid via de A4 en de N223. 

De verwachting is dat het door de afsluiting van de A20 erg druk wordt op de wegen in Maassluis en Vlaardingen. Dit zorgt, vooral op de Maassluissedijk, voor vertragingen van meer dan een half uur. 

Metro of fiets

Reizigers wordt aangeraden om de hoofdomleidingsroutes te volgen, de metro te nemen of om op de fiets te stappen. De hoofdomleidingsroutes zijn weliswaar langer maar sneller omdat het verkeer op deze wegen goed doorstroomt. De Broekpolderweg en de Zuidbuurt zijn alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Verkeersregelaars verwijzen automobilisten naar de omleidingsroutes. 

Verbreding A20

De afsluiting is nodig om de noordelijke rijbaan van de A20 op zijn definitieve plek te leggen. De A20 wordt verbreed tussen het nieuwe knooppunt Vlaardingen en het knooppunt Kethelplein. Deze verbreding van twee naar drie rijstroken per rijrichting is nodig omdat er straks met de komst van de A24 meer verkeer op dit deel van de A20 komt.