Daan Smith (midden) vierde VFC's succesreeks, met twee kampioenschappen, uitbundig mee. "Daar wil ik graag een vervolg aan geven." (Foto: UWM/gsv)
Daan Smith (midden) vierde VFC's succesreeks, met twee kampioenschappen, uitbundig mee. "Daar wil ik graag een vervolg aan geven." (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

Daan Smith toch niet naar Excelsior M

Algemeen

Voor Daan Smith zit de rentree bij Excelsior M er al weer op. Dat zien ze in Maassluis vast met lede ogen aan. De inbreng van de Vlaardingse verdediger werd immers, gezien zijn inbreng in de oefenwedstrijden tegen ADO Den Haag, Telstar en het Griekse OFI Kreta op de waarde geschat en leverde hem veel speeltijd op. Toch kiest hij voor terugkeer naar VFC’s zaterdagformatie.

Door GERARD S. VERVER

Eigenlijk had hij voor zichzelf bij de beslissing om zich weer in de Maassluise Dijkpolder te melden een voorbehoud ingebouwd. Hij wilde er, in de aanloop naar een nieuwe baan, waarmee hij maandag startte, en maatschappelijke carriere, “nog een keer voluit voor gaan”, zoals hij het beschrijft, “en voetbal-op-divisieniveau spelen.” Wel met, toen al, de nodige twijfels. 

“Ik wilde eerst wel eens zien of ik nog de motivatie kon opbrengen en de fitheid kon opbouwen om er een rol te spelen.” Smith had bij Excelsior M, voordat hij zich vorig jaar aan de Sportlaan meldde, zeven competities volgemaakt. Was er sterkhouder en lange tijd aanvoerder. Trainde er nu weer drie weken mee en kreeg gaandeweg toch het gevoel, dat hij zich bij de club waar hij zijn voetballoopbaan als jochie van zeven begon beter op zijn plaats voelde. Een gevoel, dat dus al onderhuids leefde. “Vandaar, dat ik er destijds al bewust voor koos om mijn terugkeer naar Excelsior niet naar buiten te brengen. Dat bleek juist, want ik kreeg al snel het idee, dat dat ‘m toch niet was.”

‘Na een bindende wedstrijd kan je niet meer terug’

Vandaar dat ik snel de knoop doorhakte, want als ik een bindende wedstrijd zou spelen, had ik niet meer terug gekund. Ik had en heb het super naar de zin bij VFC. Dan moet je daarvoor kiezen. Daar staat een leuke, goede groep, die vorig seizoen een verrassende en geweldige prestatie neergezette. Daar wil ik, willen we, graag een vervolg aan geven.” 

Uiteraard juicht VFC’s technische staf zijn besluit toe. “Collega Najim Nasri heeft regelmatig contact met hem gehad”, weet trainer Bas van Loenen, die eigenlijk al bezig was met het invullen van de door Smith’s vertrek gevallen vacakte plaats. “Dat we blij zijn, dat hij terug komt laat zich raden. Voor de ploeg is hij van grote waarde en speelt binnen de groep een cruxiale rol. Het is duidelijk, dat hij het verschil kan maken.”

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Een nieuw lesblok schilderen Cultuur 16 aug, 10:23
Afbeelding
5 dingen die je meteen moet regelen als je uit elkaar gaat Algemeen 15 aug, 16:29
Afbeelding
Feestje op de Hoogstraat bij Tovino Algemeen 15 aug, 15:34
Afbeelding
Rajacenna kan nu ook tekenen met handen én voeten Algemeen 15 aug, 13:24
Afbeelding
Foto van de week Ingezonden 14 aug, 14:23
Afbeelding
Feestelijke opening cultureel seizoen op Zomerterras Uit 14 aug, 12:34
Afbeelding
Maak kennis met verschillende laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten Sport 13 aug, 14:23
Afbeelding
Haal een tasje op en maak een Vlaardings kunstwerk Uit 13 aug, 12:34
Afbeelding
Zet een taalheld in het zonnetje Algemeen 12 aug, 14:23
Afbeelding
Herdenking van de in Nederlands Indië gesneuvelde militairen Nieuws 12 aug, 12:34
Afbeelding
‘Soort desolate aantrekkelijkheid’ Cultuur 12 aug, 08:32
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Ingezonden brief van Jan Anderson: ‘Ode aan Oral History’ Historie 11 aug, 14:23
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief