Afbeelding
(Foto: )

Nieuws in het kort

Algemeen

Muziek bij de buren komt er weer aan

Na twee jaar zonder, staat het muziekfestival Muziek bij de Buren, dit jaar weer op het programma. Het was eigenlijk de bedoeling om dit kleinschalige maar altijd heel gezellige muziekgebeuren in mei van dit jaar te organiseren, maar de organisatie kreeg in de aanloop naar het evenement steeds meer afzeggingen. “Door het mooie weer in die periode en een leven zonder coronaregels kregen wij steeds meer afmeldingen,” laat de organisatie weten. “Mei is bij uitstek de maand voor weekendjes weg en kleine en grote festivals. Logisch dat veel Muziek bij de Buren-fans andere plannen hebben of maken voor de maand mei.” Daarom is het organisatieteam nog eens goed gaan overleggen. Wij wilden allemaal heel graag nog een keer Muziek bij de Buren organiseren, maar wel met tenminste twintig huiskamers of acts. Daarom hebben wij besloten om terug naar onze roots te gaan. Muziek bij de Buren hoort namelijk eigenlijk thuis aan het begin van de winter, als het buiten koud en guur is, als de ramen beslaan door grote groepen mensen binnen, als er misschien zelfs wel een sneeuwstorm woedt in Nederland, zoals bij onze eerste editie. Dat is een echte Muziek bij de Buren-zondag.” De nieuwe datum voor Muziek bij de Buren is 27 november 2022. “Wij hopen weer op een  weergaloze puur Vlaardingse editie van Muziek bij de Buren. De start van de inschrijvingen vindt plaats op 22 augustus en dat kan via:team@muziekbijdeburenvld.nl.

Ondersteuning voor organisatoren

Op de laatste gemeenteraadsvergadering voor het zomerreces, wist oppositiepartij SP via raadslid Willem de Man een succes te boeken. Een motie van Willem de Man, die breed door de raad werd gedragen, zorgde ervoor dat organisatoren van Vlaardingse festivals en evenementen kunnen rekenen op financiële ondersteuning als het gaat om advies en veiligheidsmaatregelen. Hiervoor is een bedrag beschikbaar gesteld van 100 duizend euro per jaar. Het wordt daarom binnenkort veel makkelijker om in Vlaardingen festivals en evenementen te organiseren. Momenteel gaat er steeds meer tijd en geld verloren aan het maken van een veiligheidsplan, vergunningaanvraag en het nemen van veiligheidsmaatregelen. De eisen rondom veiligheid worden alsmaar strikter. “Dit is geweldig nieuws voor de levendigheid van de stad. Festivals, vaak georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers, zijn steeds risicovoller en duurder”, zegt Willem de Man.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Queen Mary 2 bezoekt Rotterdam voor het eerst in 10 jaar Algemeen 9 aug, 14:31
Afbeelding
Zomerterras: Het UITterras is terug met een spetterend programma Algemeen 9 aug, 13:24
Afbeelding
Heinenoordtunnel (A29) medio augustus dicht voor onderhoudswerkzaamheden Algemeen 9 aug, 09:15
Afbeelding
Peddelend langs elf Friese steden Algemeen 8 aug, 14:23
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 8 aug, 13:13
Afbeelding
‘Dit is de verdienste van het collectief’ Algemeen 8 aug, 11:59
Afbeelding
Bep & Tilly organiseren gratis kunstworkshops voor kinderen Algemeen 7 aug, 12:34
Afbeelding
Vaten met chemische vloeistof in bosjes gedumpt langs fietspad bij Maassluissedijk Vlaardingen Algemeen 7 aug, 06:30
Afbeelding
Deur ingeramd tijdens aanhouding buiten heterdaad - Sonoystraat Vlaardingen Algemeen 7 aug, 06:00
Afbeelding
Boswachter zoekt vrijwillige rechterhand in natuurgebieden Algemeen 6 aug, 12:34
Afbeelding
Europese zeiltitel voor Pim van Vugt Algemeen 5 aug, 14:23
Afbeelding
Foto van de week: Afkoelen Algemeen 5 aug, 12:26
Afbeelding
De Gouden Buur Award 2022 Algemeen 4 aug, 14:23
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief