Pim van Vugt(links), won met zijn Schiedamse gelegenheidsmaatje Wouter Stiphout, op verrassende wijze de Europese titel in de Javelin klasse.
Pim van Vugt(links), won met zijn Schiedamse gelegenheidsmaatje Wouter Stiphout, op verrassende wijze de Europese titel in de Javelin klasse. (Foto: UWM/PS)

Europese zeiltitel voor Pim van Vugt

Algemeen

Vorige week veroverde de Vlaardingse zeiler Pim van Vugt in het Friese Workum, samen met zijn Schiedamse collega Wouter Stiphout, de Europese titel in de Javelin klasse. Aan de titelstrijd deden negentien teams mee uit onder andere Nederland, Duitsland en Engeland. Eerder boekte de Vlaardinger succes in de 49er klasse, maar zijn zeilmaatje Bart Lambriex koos voor een andere boot en een andere stuurman.

Door Peter Spek

“Wij hebben onder goede zeilomstandigheden kunnen varen, op dag twee nam de wind iets teveel toe, waardoor wij een wedstrijd minder hebben gevaren. De concurrentie kwam vooral van de Duitsers die al tientallen jaren actief zijn in deze klasse”, zegt Pim van Vugt na zijn succes in Workum. Desondanks wist het Nederlandse team acht wedstrijden te winnen, waardoor al voor de ingaan van de laatste dag bekend was dat het duo de titel niet meer kon ontgaan. “De boot heb ik nu drie jaar in mijn bezit en ik heb daar veel aan moeten verbeteren, onder andere met nieuwe zeilen heb ik de boot sneller kunnen maken en het is ook nog eens een boot met een mooi verleden met een Europees kampioenschap in 1979. Het is leuk om met deze boot de titel weer te pakken.” De laatste keer dat een Nederlands team de Europese titel wist te bemachtigen was in 2000. Normaal vaart Pim van Vugt met zijn zus Lisa, maar die kon niet. “Ik kende Wouter Stiphout al een tijdje vanuit de zeilwereld, maar ik had nog nooit met hem gezeild, alleen tegen hem. Het is mooi dat hij tijd had in zijn agenda om met mij te trainen en dit evenement te varen.” Pim van Vugt en Wouter Stiphout wonnen uiteindelijk met overmacht deze Europese titel. Het Duitse duo Jens Schlittenhart en Rene Trebbes werd tweede met tien punten achterstand.


Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Queen Mary 2 bezoekt Rotterdam voor het eerst in 10 jaar Algemeen 9 aug, 14:31
Afbeelding
Zomerterras: Het UITterras is terug met een spetterend programma Algemeen 9 aug, 13:24
Afbeelding
Heinenoordtunnel (A29) medio augustus dicht voor onderhoudswerkzaamheden Algemeen 9 aug, 09:15
Afbeelding
Peddelend langs elf Friese steden Algemeen 8 aug, 14:23
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 8 aug, 13:13
Afbeelding
‘Dit is de verdienste van het collectief’ Algemeen 8 aug, 11:59
Afbeelding
Bep & Tilly organiseren gratis kunstworkshops voor kinderen Algemeen 7 aug, 12:34
Afbeelding
Vaten met chemische vloeistof in bosjes gedumpt langs fietspad bij Maassluissedijk Vlaardingen Algemeen 7 aug, 06:30
Afbeelding
Deur ingeramd tijdens aanhouding buiten heterdaad - Sonoystraat Vlaardingen Algemeen 7 aug, 06:00
Afbeelding
Boswachter zoekt vrijwillige rechterhand in natuurgebieden Algemeen 6 aug, 12:34
Afbeelding
Europese zeiltitel voor Pim van Vugt Algemeen 5 aug, 14:23
Afbeelding
Foto van de week: Afkoelen Algemeen 5 aug, 12:26
Afbeelding
De Gouden Buur Award 2022 Algemeen 4 aug, 14:23
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief