Een voorbeeld van een geocaches bakje met voorwerpen, die opgespoord moeten worden bij een wandeling tijdens een geocaching-route.
Een voorbeeld van een geocaches bakje met voorwerpen, die opgespoord moeten worden bij een wandeling tijdens een geocaching-route. (Foto: UWM/PS)

Geocaching en wandelen een mooie maar vooral sportieve combinatie

Algemeen

Liefhebbers van geocaching kunnen aanstaande zaterdag hun hart ophalen op een evenement georganiseerd door Vlaardinger Aad Schalken. Geocaching is een snel groeiende sport, ook in Vlaardingen, waarbij het zoeken naar een verstopt voorwerp in combinatie met wandelen, steeds meer deelnemers trekt.

Door Peter Spek

Aad Schalken wil graag uitleggen wat geocaching nu precies is. Geocaching is een soort spel dat je digitaal en over de hele wereld kan spelen. Je gaat met behulp van GPS-coördinaten, via een app op je telefoon of een GPS-apparaat, een schat zoeken. Die schat, die noemen wij een (geo)cache. Dit spel kun je over de hele wereld spelen: overal ter wereld hebben mensen geocaches verstopt. Dus ook in hier in Vlaardingen. 

En zo kan je dus tijdens een wandeling op hele leuke plekken terecht komen

En zo kan je dus tijdens een wandeling op hele leuke plekken terecht komen als er een geochache verstopt ligt”, zegt de Vlaardinger Aad Schalken vol enthousiasme. “Zelf ben ik met geocaching in aanraking gekomen, toen ik samen met mijn partner veel aan het wandelen was. Maar er ontbrak toch iets aan, een doel. En toen las ik iets over geocaching en dat leek mij wel wat. Wandelen, maar dan met een doel een voorwerp te vinden in de natuur.” Maar waar zoek je naar? “Daar is niet zomaar een antwoord op te geven, want overal kan een geocache liggen. Zelfs bij je buren in de tuin. Hoe je daar achter komt? Als je de app op je telefoon installeert, of via internet inlogt, kun je in je omgeving precies zien waar een cache verstopt ligt.

Eigenlijk kun je overal je telefoon tevoorschijn halen om te kijken of er een geocache ligt. Overal ter wereld zijn namelijk geocaches verstopt. Hoe ziet een geocaches eruit? “Een geocache kan in veel verschillende vormen voorkomen. Vaak zijn geocaches waterdichte bakjes of buisjes met een logboekje er in. In de app kan je zien welke maat een geocache heeft. Een magnetische minicache heeft vaak maat XS en een travel-bug-hotel, vaak een grote doos met travel bugs, heeft maat XL maar het varieert enorm.”. De wandeling begint zaterdag om 9.30 uur vanaf het parkeerterrein aan de Burgemeester Heusdenslaan. Koffie en thee staan klaar en neem je eigen drinkbeker mee.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Queen Mary 2 bezoekt Rotterdam voor het eerst in 10 jaar Algemeen 9 aug, 14:31
Afbeelding
Zomerterras: Het UITterras is terug met een spetterend programma Algemeen 9 aug, 13:24
Afbeelding
Heinenoordtunnel (A29) medio augustus dicht voor onderhoudswerkzaamheden Algemeen 9 aug, 09:15
Afbeelding
Peddelend langs elf Friese steden Algemeen 8 aug, 14:23
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 8 aug, 13:13
Afbeelding
‘Dit is de verdienste van het collectief’ Algemeen 8 aug, 11:59
Afbeelding
Bep & Tilly organiseren gratis kunstworkshops voor kinderen Algemeen 7 aug, 12:34
Afbeelding
Vaten met chemische vloeistof in bosjes gedumpt langs fietspad bij Maassluissedijk Vlaardingen Algemeen 7 aug, 06:30
Afbeelding
Deur ingeramd tijdens aanhouding buiten heterdaad - Sonoystraat Vlaardingen Algemeen 7 aug, 06:00
Afbeelding
Boswachter zoekt vrijwillige rechterhand in natuurgebieden Algemeen 6 aug, 12:34
Afbeelding
Europese zeiltitel voor Pim van Vugt Algemeen 5 aug, 14:23
Afbeelding
Foto van de week: Afkoelen Algemeen 5 aug, 12:26
Afbeelding
De Gouden Buur Award 2022 Algemeen 4 aug, 14:23
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief