Tentoonstelling Kadegezichten | Havengedichten op het Stadsstrand Vlaardingen

Algemeen
Tentoonstelling Kadegezichten en havengedichten, speurtocht en Strandbingo op het Stadsstrand.
Tentoonstelling Kadegezichten en havengedichten, speurtocht en Strandbingo op het Stadsstrand. (Foto: PR)

Sinds zondag is er op het Stadsstrand in Vlaardingen een interactieve tentoonstelling voor jong en oud te zien met als titel Kadegezichten | Havengedichten.

De Vlaardingse culturele instellingen Museum Vlaardingen en KADE40 zijn een samenwerking aangegaan waarmee ze het Stadsstrand als buitenpodium gebruiken. Bezoekers worden meegenomen in de gebiedshistorie aan de hand van foto’s gemaakt door landschaps- en architectuurfotograaf Jeroen Musch en gedichten van dichter Wessel Klootwijk.
Het industriële havengebied is een plek waar creativiteit schuilgaat op verrassende plekken en veel verhalen herbergt. Als plek waar mensen elkaar ontmoeten en verhalen samenkomen wordt er op het Stadsstrand door middel van de tentoonstelling aandacht geven aan het bijzondere gebied.

Bijzondere samenwerkingen

In opdracht van Museum Vlaardingen legt Musch al meer dan tien jaar de transitie van de Vlaardingse rivieroevers vast. Het resultaat is een rauw beeld van een omgeving waar transitie, ontwikkeling en bedrijvigheid continu in contrast staan met het eeuwig doorstromende water. Dichter Wessel Klootwijk maakte speciaal voor de tentoonstelling een viertal gedichten bij de foto’s. De gedichten zijn te lezen, maar vooral te beluisteren door middel van een QR code. Laat je door zijn woorden en de beelden meenemen in de ruwe, veranderende omgeving.

Strandbingo voor kinderen

Voor de kinderen is erbij de tentoonstelling een actief educatief programma ontwikkeld. In verschillende opdrachten interacteren zij met de foto’s en de gedichten. Door een QR code te scannen belanden de deelnemers in een Augmented Reality speurtocht waarbij zij onderdelen van de foto’s moeten opsporen. Daarnaast kunnen zij ook zelf gedichten toevoegen aan de tentoonstelling door deze op te nemen in het DigiDichtboek of kunnen zij lekker speuren over het hele terrein in de Strandbingo. De tentoonstelling Kadegezichten | Havengedichten is op 31 juli om 16.00 uur officieel geopend op het Stadsstrand en is tot einde van de zomer te zien, te beluisteren en te spelen.