Matchwinner én een Man-of-the-Match

Algemeen
Ian Maatsen (links) maakte voor Burnley de winnende treffer, Olivier Hortensw werd met Jong Oranje Europees kampioen. (Foto: Fbook/PR)
Ian Maatsen (links) maakte voor Burnley de winnende treffer, Olivier Hortensw werd met Jong Oranje Europees kampioen. (Foto: Fbook/PR) (Foto: )

Twee Vlaardingse talenten beleefden een top-weekend. Dat begon voor voetballer Ian Maatsen (20) zaterdag met de enige en winnende treffer voor Burnley. Zondag werd hockey-international Olivier Hortensius (19) met Jong Oranje via 3-1 winst op titelverdediger Duitsland Europees kampioen.

“Een geweldige belevenis”, kijkt Hortensius terug op het EK, waarin hij in de poulewedstrijd tegen Duitsland scoorde en tot Man-of-the-Match werd gekroond. Dat die confrontatie na een 2-0 voorsprong in de slotfase alsnog 2-2 werd leverde op weg naar de finale, zo voelde hij, geen angstige gevoelens op. “We voelden ons iedere wedstrijd beter worden en waren zo gefocust, dat we ervan overtuigd waren, dat Duitsland ons niet opnieuw zou verrassen.” De Vlaardinger had in de finale op slag van rust de openingstreffer op zijn stick, maar zag zijn tip-in op de paal belanden. Later viel hij ook op als publieks-bespeler. “Ik hou er van om het publiek erbij te betrekken. De Duitse toeschouwers maakten veel herrie, terwijl het in het Nederlandse vak wat te rustig was. Vandaar, dat ik wat leven in de tent wilde krijgen en ze wakker schudde.” De extra decibellen, die daarna volgden, werden beloond met drie treffers. De door de oosterburen in de slotfase binnengeschoten strafcorner kon Oranje niet meer verontrusten. Binnenkort meldt hij zich weer bij HC Rotterdam, dat op 4 september aan de competitie begint.  

Verdediger scoort

Ian Maatsen, door Feyenoord begeerd als opvolger voor Tyrell Malacia, beloonde zijn keuze om voor een carriere in Engeland te kiezen. Nu speelt hij als Chelsea-huurling bij Burnley. Tegen Hudderfield Town zorgde de Vlaardingse verdediger voor de 0-1. Het bezorgde hem de door trainer Vincent Kompany zeer gegunde Man-of-the-Match status.