Ian Maatsen (links) maakte voor Burnley de winnende treffer, Olivier Hortensw werd met Jong Oranje Europees kampioen. (Foto: Fbook/PR)
Ian Maatsen (links) maakte voor Burnley de winnende treffer, Olivier Hortensw werd met Jong Oranje Europees kampioen. (Foto: Fbook/PR) (Foto: )

Matchwinner én een Man-of-the-Match

Algemeen

Twee Vlaardingse talenten beleefden een top-weekend. Dat begon voor voetballer Ian Maatsen (20) zaterdag met de enige en winnende treffer voor Burnley. Zondag werd hockey-international Olivier Hortensius (19) met Jong Oranje via 3-1 winst op titelverdediger Duitsland Europees kampioen.

“Een geweldige belevenis”, kijkt Hortensius terug op het EK, waarin hij in de poulewedstrijd tegen Duitsland scoorde en tot Man-of-the-Match werd gekroond. Dat die confrontatie na een 2-0 voorsprong in de slotfase alsnog 2-2 werd leverde op weg naar de finale, zo voelde hij, geen angstige gevoelens op. “We voelden ons iedere wedstrijd beter worden en waren zo gefocust, dat we ervan overtuigd waren, dat Duitsland ons niet opnieuw zou verrassen.” De Vlaardinger had in de finale op slag van rust de openingstreffer op zijn stick, maar zag zijn tip-in op de paal belanden. Later viel hij ook op als publieks-bespeler. “Ik hou er van om het publiek erbij te betrekken. De Duitse toeschouwers maakten veel herrie, terwijl het in het Nederlandse vak wat te rustig was. Vandaar, dat ik wat leven in de tent wilde krijgen en ze wakker schudde.” De extra decibellen, die daarna volgden, werden beloond met drie treffers. De door de oosterburen in de slotfase binnengeschoten strafcorner kon Oranje niet meer verontrusten. Binnenkort meldt hij zich weer bij HC Rotterdam, dat op 4 september aan de competitie begint.  

Verdediger scoort

Ian Maatsen, door Feyenoord begeerd als opvolger voor Tyrell Malacia, beloonde zijn keuze om voor een carriere in Engeland te kiezen. Nu speelt hij als Chelsea-huurling bij Burnley. Tegen Hudderfield Town zorgde de Vlaardingse verdediger voor de 0-1. Het bezorgde hem de door trainer Vincent Kompany zeer gegunde Man-of-the-Match status.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Zonnebloemen gelegd bij Indische herdenking Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Een nieuw lesblok schilderen Cultuur 16 aug, 10:23
Afbeelding
5 dingen die je meteen moet regelen als je uit elkaar gaat Algemeen 15 aug, 16:29
Afbeelding
Feestje op de Hoogstraat bij Tovino Algemeen 15 aug, 15:34
Afbeelding
Rajacenna kan nu ook tekenen met handen én voeten Algemeen 15 aug, 13:24
Afbeelding
Foto van de week Ingezonden 14 aug, 14:23
Afbeelding
Feestelijke opening cultureel seizoen op Zomerterras Uit 14 aug, 12:34
Afbeelding
Maak kennis met verschillende laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten Sport 13 aug, 14:23
Afbeelding
Haal een tasje op en maak een Vlaardings kunstwerk Uit 13 aug, 12:34
Afbeelding
Zet een taalheld in het zonnetje Algemeen 12 aug, 14:23
Afbeelding
Herdenking van de in Nederlands Indië gesneuvelde militairen Nieuws 12 aug, 12:34
Afbeelding
‘Soort desolate aantrekkelijkheid’ Cultuur 12 aug, 08:32
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief