Je huis voorzien van alle benodigdheden

Algemeen

Tegenwoordig worden apparaten steeds slimmer en beschikken zij over steeds meer opties. Om mee te gaan met deze ontwikkeling, kan je jouw huis daarom voorzien van alle gemakken en benodigdheden die slimme apparatuur te bieden heeft. In dit artikel lees je dan ook wat voor soort slimme apparaten er zijn en wat hierbij de grootste voordelen zijn.

Wat zijn slimme apparaten

Voordat je jouw huis wilt voorzien van slimme apparaten, is het handig om te weten wat slimme apparaten zijn. Slimme apparaten zijn apparaten die verbonden zijn met het internet en zelfstandig acties kunnen uitvoeren, zonder dat een mens hier opdracht voor heeft gegeven. Zo heb je bijvoorbeeld een slimme stekker, of ook wel een smart stekker genoemd, die je tussen het apparaat die je wilt gebruiken en het stopcontact doet. Zo ben je in staat om het apparaat te bedienen vanaf je smartphone. Naast een slimme stekker, heb je ook andere apparaten die tot deze slimme opties beschikken. Denk aan een slimme deurbel, thermostaat, speaker, schakelaar, verlichting deursloten maar ook robotmaaiers en stofzuigers.

Tegenwoordig zijn slimme apparaten zoals Google Home of Alexa helemaal hot. Deze apparaten sluit je aan op je andere slimme apparaten, om zo een netwerk van slimme apparaten te creëren. Met Google Home of Alexa kan je door middel van voice control de slimme apparaten aansturen.

Slimme apparaten voor meer veiligheid

Slimme apparaten kunnen ook de veiligheid in huis vergroten. Zo heb je de slimme rookmelder. Een gewone rookmelder zal enkel een signaal geven wanneer het rook detecteert. Een slimme rookmelder doet dit ook, maar kan daarnaast een signaal doorsturen naar je smartphone dat er rook bevindt in de woning of het pand. Door daarnaast de rolluiken te koppelen aan de rookmelder, kan de rookmelder de opdracht geven om de rolluiken te openen wanneer er zich rook voordoet. Zo kan de rook het pand verlaten via de openslaande rolluiken.

Enkele voordelen

Slimme apparaten hebben diverse voordelen ten opzichte van normale apparaten. Zo bieden slimme apparaten meer gemak en comfort, dit omdat opdrachten uit zichzelf worden uitgevoerd. Het bespaard meer energie, doordat slimme apparaten vaak energiezuiniger zijn dan normale apparaten. Het creëert meer veiligheid, wat is besproken in de alinea hiervoor. En je kan een geheel entertainment netwerk opstellen, door diverse slimme apparaten aan elkaar te koppelen.
Het advies is dan ook om te investeren in slimme apparaten om de voordelen te ervaren. Het is niet alleen praktisch, maar ook nog eens leuk om deze apparaten in huis te halen.


Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Queen Mary 2 bezoekt Rotterdam voor het eerst in 10 jaar Algemeen 9 aug, 14:31
Afbeelding
Zomerterras: Het UITterras is terug met een spetterend programma Algemeen 9 aug, 13:24
Afbeelding
Heinenoordtunnel (A29) medio augustus dicht voor onderhoudswerkzaamheden Algemeen 9 aug, 09:15
Afbeelding
Peddelend langs elf Friese steden Algemeen 8 aug, 14:23
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 8 aug, 13:13
Afbeelding
‘Dit is de verdienste van het collectief’ Algemeen 8 aug, 11:59
Afbeelding
Bep & Tilly organiseren gratis kunstworkshops voor kinderen Algemeen 7 aug, 12:34
Afbeelding
Vaten met chemische vloeistof in bosjes gedumpt langs fietspad bij Maassluissedijk Vlaardingen Algemeen 7 aug, 06:30
Afbeelding
Deur ingeramd tijdens aanhouding buiten heterdaad - Sonoystraat Vlaardingen Algemeen 7 aug, 06:00
Afbeelding
Boswachter zoekt vrijwillige rechterhand in natuurgebieden Algemeen 6 aug, 12:34
Afbeelding
Europese zeiltitel voor Pim van Vugt Algemeen 5 aug, 14:23
Afbeelding
Foto van de week: Afkoelen Algemeen 5 aug, 12:26
Afbeelding
De Gouden Buur Award 2022 Algemeen 4 aug, 14:23
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief