Zomermarkt 2022 en start nieuw seizoen Kindertuinen

Algemeen
Kinderen kunnen zich weer aanmelden voor Kindertuinen op de Zomermarkt.
Kinderen kunnen zich weer aanmelden voor Kindertuinen op de Zomermarkt. (Foto: P)

In de aanloop naar het nieuwe seizoen 2022-2023 organiseert Kindertuinen Vlaardingen in samenwerking met MOM, ook onderdeel van Stadslandbouw Van Ruytenburch, een Zomermarkt op zaterdag 27 augustus van 11.00-15.00 uur. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom om in één van de knusse hoekjes te genieten van een kopje koffie/thee of een sapje uit eigen tuin met iets lekkers daarbij.

Ook zijn er vers gemaakte soepjes en andere hartige hapjes verkrijgbaar. Hiervoor wordt een vrijwillige donatie gevraagd. Ook zijn er, voor een klein prijsje, homemade potjes met ingemaakt fruit, groenten, ketchup en/of sapjes te koop. De aanwezige Hulptieners geven met plezier een rondleiding over het terrein en in de kas. Het adres is Hofsingel 82, 3134 VH Vlaardingen. De ingang is links voorbij het parkeerterrein.

Tuinpeuters

Tevens zijn er vrijwilligers aanwezig, die betrokken zijn als begeleiders van de kindergroepen en hier graag informatie over geven. Elke 1e dinsdag van de maand van 10.00-11.15 uur gaan de Tuinpeuters 2,5-3 jaar op avontuur op het veilige terrein, samen met een ouder of andere verzorger.

De eerste keer is op 6 september en het kost euro 2,00 per keer. Elke 1e zaterdag én dit jaar vanwege de grote belangstelling ook een tweede parallelgroep op de 3e zaterdag van de maand van 14.00-16.00 uur werken de Tuinkleuters 4-6 jaar aan het thema van die maand. De eerste keer gaat het over ‘water’ en de data zijn 3 en 17 september voor euro 2,00 per keer.

Tuinkinderen

Natuurlijk is er ook weer een aanbod voor de Tuinkinderen 7-9 jaar. In drie blokken van 8 lessen (kosten euro 10,00 per seizoenblok) op woensdag van 15.00-16.30 uur krijgen deze kinderen leuke doe-lessen met aandacht voor alle aspecten van de natuur.

In de herfst, van 28 september t/m 23 november, staan ‘tuindieren’ centraal. In de winter, van 1 februari t/m 29 maart, is ‘verborgen leven’ de rode draad. In de lente, van 19 april t/m 21 juni, gaat het met name over ‘groenten, fruit en bloemen’. Anders dan bij de groepen voor peuters en kleuters is er géén les tijdens de vakanties.

Tuintieners

Tot slot worden ook de Tuintieners 10-13 jaar niet vergeten. Voor hen wordt er op zaterdag 29 oktober buiten (bij slecht weer in de kas) van 16.00-21.00 uur voor euro 10,00 een avond in Halloweenstijl georganiseerd, waarbij zijzelf een groot aandeel leveren aan de maaltijd met alles erop en eraan. In 2023 volgen nog drie workshops van 14.00-16.30 uur. Deze kosten euro 5,00 per keer en vinden plaats op zaterdag 11 februari, 22 april en 24 juni.

Aanmelden

Deelname kan alleen na aanmelding via een e-mail aan kindertuinen@gmail.com onder vermelding van de gewenste leeftijdsgroep, voor- en achternaam kind, geboortedatum, naam contactpersoon en mobiel telefoonnummer waarop deze bereikbaar is. Een aanmelding wordt altijd bevestigd.

Meer informatie

Voor vragen over de Peuter-, Kinder- en Tienertuinen kunnen geïnteresseerden contact opnemen via e-mail. Geïnteresseerden die vragen hebben, kunnen hun vragen stellen door een e-mail te sturen naar het volgende e-mailadres: kindertuinen@gmail.com. Het event is ook te vinden op Facebook door te zoeken naar Kindertuinen Zomermarkt op Facebook.

De Zomermarkt is op zaterdag 27 augustus om 11.00 uur, adres Hofsingel 82 in Vlaardingen.