Kort nieuws uit Vlaardingen

Algemeen
Schilderworkshop in de Heemtuin.
Schilderworkshop in de Heemtuin. (Foto: Danielle van Tienen)

Repair Café

Op zaterdag 3 september start het Repair Café Vlaardingen weer in Wijkcentrum West, Professor Teldersstraat 10 in Vlaardingen. Tussen 9:30 en 12:00 uur kunnen bezoekers hier weer terecht met hun kapotte spulletjes en terwijl zij op hun beurt wachten, krijgen zij natuurlijk een lekker kopje koffie of thee. De vrijwilligers hebben er weer zin in.

Collecte KWF Kankerbestrijding

KWF afdeling Vlaardingen zal van 4 t/m 10 september huis aan huis collecteren. Er zal evenals vorig jaar niet meer gecollecteerd worden met collectebus, maar met een collectebord. Het KWF heeft hiervoor gekozen omdat mensen tegenwoordig minder contant geld in huis hebben en het veiliger is voor de collectant. De collectanten zullen in de collecteweek langs de deuren gaan met een collectebord waarop zijn of haar persoonlijke QR-code staat. De QR code wordt geactiveerd met de smartphone van de donateur. De collectant beschikt over een collectepas van het KWF. Het KWF Vlaardingen realiseert zich dat deze wijze van collecteren tot vragen kan leiden. Meer informatie via Peter Bout, secretaris KWF Vlaardingen (06-53458808) of Lex de Lange, voorzitter KWF Vlaardingen (06-15038009).

EC-Bijbelcursus

Op 6 september begint voor het eerst in Vlaardingen de EC-Bijbelcursus van het Evangelisch College. De EC-Bijbelcursus is er voor iedereen die wil groeien in geloof en meer wil begrijpen van de grote lijn en de samenhang van de Bijbel. Ter kennismaking zijn de lessen in september gratis te volgen. In Vlaardingen zijn de lessen op de eerste en derde dinsdag van de maand, van 19:30 uur tot 22:00 uur, op de volgende locatie: Maranatha Kerk Vlaardingen, Prof. Mekelstraat 255.

De lessen worden verzorgd door de docenten Willem Jan Pijnacker Hordijk (Oude Testament) en Paul Lieverse (Nieuwe Testament). Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om in september gratis en vrijblijvend een proefles bij te wonen. Van te voren aanmelden via de website wordt gewaardeerd. Meer lezen over de cursus en aanmelden voor een proefles kan op de website van het Evangelisch College: www.evangelisch-college.nl/bijbelcursus.

Alzheimercafé

Op dinsdag 6 september is er weer het Alzheimercafé in de Brasserie van het Zonnehuis van 19:30 tot 21:00 uur. Het onderwerp dat deze avond centraal staat is “Wat is dementie?” Als gast is aanwezig Klinisch Geriater Katja Kaland. Zij is werkzaam bij Franciscus Gasthuis en Vlietland. Dokter Kaland zal vragen beantwoorden. Adres is de Dillenburgsingel 5, 3136 EA Vlaardingen.

Romantisch schilderen

Morgenmiddag wordt in de Heemtuin in de Westwijk een schilderworkshop gegeven. De natuur begint al wat herfstkleuren te krijgen. Midden tussen de late zomerbloemen en herfstkleuren op een stoeltje zitten schilderen is natuurlijk heel romantisch. Gerry van der Heijden zal deze workshop geven. De eerdere workshop dit jaar was een groot succes. Aan de workshop kunnen belangstellenden meedoen die veel of weinig ervaring hebben met schilderen. Materiaal is aanwezig. De aanvang is 13.30 uur. Meer info: heemtuin@fondssv.nl of telefoon: 4349551.

Beton storten

Zowel voor de toerit van de Hollandtunnel als die van de Maasdeltatunnel aan de kant van Vlaardingen, worden de komende tijd de nodige werkzaamheden uitgevoerd. Gisteren is er begonnen met het storten van het laatste onderwaterbeton voor de Hollandtunnel. Verder worden vanaf morgen in drie weken tijd de laatste stalen damwandplanken in de grond getrild, nodig voor de toerit van de Maasdeltatunnel. Gisteren is ook begonnen met het storten het laatste onderwaterbeton voor de toerit van de Hollandtunnel en dat duurt zestig tot zeventig uur. De werkzaamheden worden aaneengesloten uitgevoerd. Een onderbreking van het werk is niet mogelijk, omdat dat tot een lekkage van de vloer kan leiden. Voor de vloer is ongeveer 6000 m3 beton nodig. Met grote pompen wordt het beton via een buis tot onderin de bouwkuip gestort. Het storten van het onderwaterbeton kan zorgen voor geluid in de omgeving. Wie graag wil weten wat er allemaal al is uitgevoerd bij de aanleg van de Blankenburgverbinding en wat er nog staat te gebeuren, kan zich opgeven voor een digitale bijeenkomst van Rijkswaterstaat op donderdag 8 september om 19.00 uur. Opgeven kan via: blankenburgverbinding@rws.nl.

Wijkspreekuur in de Holy

Iedere donderdag is er in de Holy een gemeentelijk spreekuur in de kantine van de voetbalvereniging Zwaluwen. Bewoners met een vraag, een idee of als zij een advies willen hebben of iets willen doen in de wijk, kunnen daar terecht met deze vragen tussen 13.30 en 14.30 uur. Verder is het mogelijk met op dit wijkspreekuur ernstige en kleine signalen op het gebied van veiligheid, openbare ruimte, wonen, verkeer, zorg, sport en bewegen en welzijn te bespreken. Maar ook informatie over het activiteitenaanbod in de wijk Holy. Info: 2484000.