Weekendafsluiting A20 richting Hoek van Holland

Algemeen
Afsluiting A20.
Afsluiting A20. (Foto: S. Wanders | Wanders Media)

In het weekend van 9 tot 12 september is de A20 richting Hoek van Holland tussen het Kethelplein en Maassluis afgesloten vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding.

Als voorbereiding op dit weekendwerk is afrit 8 Vlaardingen-West ’s nachts van 5 tot en met 8 september dicht. Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met langere reistijd.

Afsluitingen

  • De weekendafsluiting op de A20 richting Hoek van Holland tussen het Kethelplein en Maassluis is van vrijdagavond 9 september 22:00 uur tot maandagochtend 12 september 05:00 uur. De opritten bij de Holysingel en de Marathonweg in Vlaardingen zijn vanaf 21:00 uur afgesloten.
  • Op de rijbaan richting Rotterdam is tussen Maassluis en het Kethelplein de linkerrijstrook dicht.
  • Om sluipverkeer tegen te gaan zijn de Broekpolderweg en de Zuidbuurt in Vlaardingen afgesloten voor doorgaand verkeer.

Omleidingen

  • Tijdens deze weekendafsluiting wordt doorgaand verkeer richting Hoek van Holland omgeleid via de A4 en de N223.
  • Verkeer vanuit Rotterdam/Delft naar Vlaardingen rijdt dan via de A20 afrit 10 Schiedam-Noord of A4 afrit 16 Vlaardingen-Oost.
  • Verkeer tussen Vlaardingen en Maassluis kan omrijden via de Maassluissedijk.

Geluidshinder

In het weekend wordt dag en nacht doorgewerkt. Er rijdt veel werkverkeer en verschillende werkzaamheden, zoals het frezen van asfalt en het plaatsen van vangrail, zorgen voor geluid in de omgeving. Mogelijk is ook verlichting van de bouwplaats te zien.

Nachtafsluiting afrit 8 Vlaardingen 5 – 8 september

Als voorbereiding op de weekendwerkzaamheden is afrit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg) van 5 tot en met 8 september ’s nachts afgesloten tussen 21:00 uur en 05:00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via af- en oprit 7 Maassluis en kan dan terugrijden naar afrit 8.

Meer informatie

Voor de Blankenburgverbinding wordt de A20 van 2 naar 3 rijstroken per rijrichting verbreed. Er zijn daarom in 2022 nog een aantal weekendafsluitingen. Meer informatie hierover is te vinden op www.blankenburgverbinding.nl/a20. Hier kan iedereen zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over het project of de speciale bouwapp van het project downloaden via een QR-code of via de app store (zoeken naar Blankenburgverbinding).