‘Ze zijn nog net zo gedreven als toen’

Algemeen
Marco de Zwart gaat ervan uit, dat de ZVVS-waterpolosters de top-4 van het klassement kunnen bereiken. (Foto: UWM/gsv)
Marco de Zwart gaat ervan uit, dat de ZVVS-waterpolosters de top-4 van het klassement kunnen bereiken. (Foto: UWM/gsv) (Foto: F)

Niet, dat hij promotie naar het hoogste waterpolo-platform opteert, toch wil Marco de Zwart wel even aantekenen, dat het door corona verprutste vorige seizoen ZVVS’ waterpolovrouwen de titel kostte. “We werden tweede, maar hadden nog zoveel wedstrijden tegen laagvliegers tegoed, dat ons dat kampioenschap vast niet zou zijn ontgaan.”

Het zou een kroon geweest zijn op wat hij eigenlijk als zijn laatste seizoen zag. “Nieuw bloed en een frisse wind kan geen kwaad”. Toch plakt hij er nog een jaar aan vast. Niet alleen, omdat het moeilijk was, liet het bestuur hem weten, om een passende opvolger te vinden, maar vooral omdat zijn meiden een dringend beroep op hem deden om nog minstens een seizoen te blijven. Het wordt zijn vijfde jaar. Zijn drive is, net zoals die van zijn meiden, geen millimeter gekrompen. “De groep is stappen blijven maken en nog net zo gedreven als toen we samen begonnen”. Het zorgt er voor, dat hij de lat niet zomaar bij een bescheiden rol in de eerste divisie wil leggen. “Top vier”, klinkt het vastberaden.”En eigenlijk liefst tweede.” Dat zou ZVVS een uitdagend toetje bezorgen, want de bond heeft plannen om de nummers 1 tot 4 uit beide eerste divisies een play-off te laten spelen. 

Dat moet de groep doen zonder Colette van Wezel, die in het doel een rots in de branding was, maar koos voor haar maatschappelijke carrière. De vacature wordt ingevuld uit eigen gelederen. “Daarvoor ga ik niet winkelen bij andere clubs. Dat is niet mijn ding. Ik zou het ook niet leuk vinden als anderen bij ons spelers wegplukken.”

Na twee weken trainen (met vooral kilometers maken en conditie opbouwen) waren afgelopen weekeinde toernooi-wedstrijden de eerste test. Zaterdag volgt een bekerduel en een week later (”en dan moeten we er echt klaar voor zijn”)  de competitie-start tegen MNC/Dordrecht