Onthulling laatste Historische zitmuur in Vlaardingen

Algemeen
De vijfde en laatste historische zitmuur wordt onthuld.
De vijfde en laatste historische zitmuur wordt onthuld. (Foto: PR)

Na 10 jaar bevlogenheid en vele handen, wordt een uniek monument onthuld. De geschiedenis van Vlaardingen in mozaïek vertaald in 5 zitmuren. Vier stonden er al, de vijfde is de laatste en geven daar uiteraard veel aandacht aan.

Op vrijdag 16 september om 16.00 uur is de plaatsing van de bank met onder meer tekeningen en verhalen van scholen. Leerlingen hebben uitgebeeld en beschreven hoe zij de toekomst van Vlaardingen zouden willen zien. De basisscholen De Hoeksteen, Ambacht, het Cristal en Het Anker hebben prachtig en ontroerend materiaal geleverd. Per school gaan de tekeningen en de opmerkingen in een heuse tijdcapsule, om over 50 jaar in 2072 weer bekeken te worden door de kinderen van nu.

Is er iets van hun wensen werkelijkheid geworden? Iedereen mag wat onder de bank plaatsen met wensen voor de toekomst. Dit alles wordt heel officieel gedaan, ook met wat interviews met de kinderen. Als de capsules geplaatst zijn gaat de bank van 9 ton er overheen onder begeleiding van geschikte en plechtige muziek. Tevens is het voor iedereen mogelijkheid om een document in een box of bv. flessenpost voor de toekomst onder de bank te plaatsen. 

Op zaterdag 17 september om 13.30 uur worden de banken officieel onthuld aan de Hoflaan. Iedereen is welkom om dit mee te maken. Het wordt een mooi evenement met veel verrassingen, De mozaiekers èn de kinderen doen samen een theatrale onthulling. Met de laatste, nieuwe bank doet wethouder (Kunst en cultuur) Liannen van Kalken ook mee. Er is speciaal een gedicht geschreven door oud stadsdichter Look Boden en een scholier. Er is een speciaal lied geschreven door Wim Kerkhof van de Amazing stroopwafels. De oude Winzo kar is er en meer. 

Kijk voor meer informatie ook op: Vlaardingen Verbeeld – Welkom op onze website