Stans ziet pluspunten na bekerverlies

Algemeen
Taha Kadre is eenzaam bezig zich een weg naar de zestien van Heinenoord te banen. (Foto: UWM/gsv)
Taha Kadre is eenzaam bezig zich een weg naar de zestien van Heinenoord te banen. (Foto: UWM/gsv)

Wie pas halverwege de bekerwedstrijd tussen CWO en Heinenoord in park ’t Nieuweland arriveerde en daar 1-0 op het scorebord zag staan, moet in stilte zijn petje hebben afgenomen voor de thuisploeg. De bezoekers mogen dan net als de azuri tweedeklasser zijn, veelal zijn ze de bovenliggende partij. Dat werden ze in de tweede helft. Na het verlies tegen Brielle leverde dat CWO opnieuw een nederlaag op: 2-4.

Door GERARD S. VERVER

In het CWO-kamp werd daarover niet al te lang getreurd. Trainer Jeff Stans ziet de proloog van het voetbalseizoen namelijk meer als een verlengde oefencampagne. “We zijn op de goede weg, maar nog niet zover, dat we het negentig minuten kunnen volhouden”, is zijn excuus. “Bovendien kregen we vandaag te maken met een tegenstander, die na de rust bijna letterlijk de strijd aanging en de intentie uitstraalde om naar alles te schoppen wat bewoog. Dat is hoogst irritant. Wij zijn een voetballende ploeg. Dan gaan wij toch mee in de strijd en laten ons verleiden daarvan de verkeerde kant aan te gaan. Een tikje en een duwtje. Dat past ons niet.”

CWO zal de volgende ronde van de bekerstrijd vast niet halen, Stans berust. “Het klinkt gek als je met 2-4 verliest, maar de uitslag geeft het wedstrijdbeeld niet weer. In grote delen zetten wij, vind ik, de toon. Ik heb ze voor de rust en ook daarna hele goede dingen zien doen”. Dat in zijn groep sterkhouders Leon Krznaric en Raoul Gillet ontbreken vindt hij geen verontschuldiging om achter te verschuilen. “Je hoort mij niet klagen over het gemis van spelers, die er niet meer zijn. Ik heb zestien man, die de kwaliteit hebben om in het eerste te spelen. Dat hebben ze al laten zien. Alleen moeten we nu nog de conditie op peil brengen, zodat het niet zoals tegen Brielle en Heinenoord, na zeventig minuten doelpunten regent.’