‘Die riem komt naar Vlaardingen’

Algemeen
Tessa de Kom en de trainers van Fightteam Vlaardingen.
Tessa de Kom en de trainers van Fightteam Vlaardingen. (Foto: Facebook )

“Die riem komt naar hier”. De Maassluise en bij Fightteam Vlaardingen trainende kickbokster Tessa de Kom (21) ging vastberaden op weg naar een wereldtitel. En ze heeft haar belofte waar gemaakt. Ze zou, vertelde ze vorige week in deze krant, op het GloryRivals 2/Enfusion-event  de wereldtitel kickbocksen via winst op Suhailey Albertus zeker stellen en de kampioensriem naar Vlaardingen brengen. Dat is gelukt.

In Turkije leverde het EK Muaythai haar in februari zilver op, maar in Alkmaar werd het zaterdag 17 september goud. Dat EK-zilver stelde haar teleur, maar maakt haar nu des te gretiger om in de Noord-Hollandse kaasstad voor het ultieme te gaan. In Istanbul trof ze een tegenstandster, die eigenlijk in een hogere klasse thuishoorde, groter en sterker was. “Daar ben ik overklast: ze was gewoon beter”.

De verloren finale was, vindt ze, ook een goede leerschool. “Het klopte niet in mijn hoofd”, merkte ze. “In de aanloop naar een partij dwong ik mezelf om allerlei dingen te doen. Dat maakte me onrustig. Nu weet ik, dat ik me daarmee niet moet bezig houden. Ik heb het van me afgezet en ben gewoon mijn eigen weg gaan volgen.”

Dat zorgde voor een meer relaxte aanloop naar het GloryRivals2/Enfusion Event in Alkmaar, waar naast haar partij tegen Suhailey Albertus nog twee partijen met de wereldtitel als inzet op het programma stonden. Het was de eerste keer, dat De Kom en Albertus, strijden om de hegemonie in de klasse, die officieel ‘Strawweight’ heet, maar in gewone-mensen-kickbokstaal de categorie tot 52 kg is.

Vorige week zei ze over haar tegenstander: “Ik ken haar persoonlijk niet goed. Het wordt de eerste keer, dat we samen in de ring staan. Wel hebben we een paar keer met elkaar getraind en gespard.” Het gaf haar het gevoel, dat ze haar belofte om de titel naar Vlaardingen en haar thuisstad Maassluis te brengen kon inlossen. “Ik kijk niet tegen die wedstrijd op, ik kijk er naar uit.” Die belofte maakte ze waar!