Begraafplaats Emaus werd druk bezocht tijdens Open Monumentendag

Algemeen
Graven op het Emaus.
Graven op het Emaus. (Foto: )

Tijdens Open Monumentendag had de Historische Vereniging Vlaardingen een rondwandeling en een kinderpuzzeltocht georganiseerd. Al enige tijd werken enige leden aan het opknappen van historische en bijzondere grafmonumenten.

Ingezonden

“De graven worden gerepareerd, recht gezet en opnieuw beletterd. Ook is een start gemaakt met het schoonmaken van de graven lands de route waarlangs de begrafenisstoet loopt. Dat is bijvoorbeeld te zien langs het pad richting vak X. Van graven die niet meer door familie bezocht worden, wordt overtollig onkruid en zand verwijderd en de steen schoongemaakt. Daardoor krijgen deze graven hun schoonheid weer terug.”

Oproep

“Hierbij een oproep aan mensen die een familielid, vriend of bekenden hebben op begraven op Emaus. Ga eens langs bij het graf en neem de kans om het graf direct een kleine schoonmaak beurt te geven. Samen met de gemeente, Stroomopwaarts en de Historische vereniging zorgen we ervoor dat deze prachtige begraafplaats, een plek voor bezinning en rust, nog mooier wordt, dan hij al is.”


Ingezonden door Gert. Hij doet een oproep aan mensen die een familielid, vriend of bekenden hebben op begraven op Emaus.