Agenda voor Vlaardingen

Algemeen
Meditatie in beweging.
Meditatie in beweging. (Foto: )

zaterdag 17 september

Repaircafé in De Windwijzer

Het Repaircafé de Windwijzer is er op de derde zaterdag van de maand van 9.30 tot 12.00 uur. Reparaties zijn gratis, alleen voor onderdelen moet betaald worden. Aanmelden graag via de e-mail. repaircafe@dewindwijzer.nl. Broek kapot, een zoom naaien? Fiets kapot? Stofzuiger kapot? Kom naar het Repaircafé. De vrijwilligers hebben er weer zin in! Het adres: Schiedamseweg 95 in Vlaardingen.

dinsdag 20 september

Meditatie in beweging

Heb je behoefte aan meer rust in je hoofd en in je lijf? Maak dan kennis met de meditatieve, vloeiende bewegingen van Qi Gong & Tai Chi Tao. Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsles op dinsdag- of donderdagavond (19.45 – 21.00 uur), of vrijdagochtend (9.45 – 11.00 uur). Aanmelding telefonisch of via mail.Een Qi Gong les betekent: Je hoofd leegmaken en ‘thuiskomen in jezelf’. Weer contact maken met je vitaliteit. Met plezier bewegen, zonder iets te forceren, zonder dwang. De trage, ritmische en vloeiende bewegingen zorgen voor een diepe ontspanning die vaak de hele week doorwerken. Qi Gong zorgt niet alleen voor innerlijke rust, het heeft ook een positief effect op onder andere de bloedsomloop, de beweeglijkheid en kracht van de spieren, de spijsvertering, het concentratievermogen, het evenwicht en het coördinatievermogen. Kortom Qi Gong bevordert je geestelijk en lichamelijk welzijn. En het is heerlijk om te doen. Ingrid van Breemen van Innerlijke glimlach geeft al ruim 18 jaar met succes wekelijkse lessen en workshops Qi Gong & Tai Chi Tao, voorheen in Schiedam en sinds kort in Vlaardingen: Touchfit, Hendrik Casimirstraat 151. E-mail: info@innerlijkeglimlach.nl, tel.nr: 06-44804102.Kijk voor meer informatie op: https://innerlijkeglimlach.nl.

woensdag 21 september

Loop-eens-binnenspreekuur van Humanitas

Elke woensdag van 9 - 12 uur kun je binnenlopen bij het Buurtpunt met vragen over geldzaken. Vrijwilligers van Humanitas helpen mensen met het lezen en begrijpen van brieven, ze beantwoorden vragen over geldzaken: schulden, toeslagen, belasting. Een afspraak maken is niet nodig.Buurtpunt, Rotterdamseweg 176, Vlaardingen, 3de verdieping.

donderdag 22 september

Cursus Bewust Ademen - 4 donderdagavonden

Cursus Bewust Ademen - 4 donderdagavonden - start 22 septemberOp donderdagavond 22 september start de cursus Bewust Ademen. Tijdens 4 avonden leer je jouw adem steeds op een andere manier kennen. We doorlopen de zogenaamde “gezonde ademcirkel”. Na deze avonden ben je je bewust van jouw adempatroon en hoe je dat kunt beïnvloeden. Je hebt geen ervaring nodig. Van harte welkom om je te laten verrassen door wat jouw adem je kan leren.Door wie? De cursus wordt gegeven door Marianne Verhoeff, bodymindtrainer en lichaamsgericht therapeut. Ik krijg meestal terug dat deelnemers zich snel op hun gemak voelen, dat ze verrast zijn dat er ook veel gelachen wordt en dat ze concrete stappen in hun persoonlijke ontwikkeling gemaakt hebben. Praktische informatieData: donderdag 22, 29 september en 6, 13 oktober 2022Tijd: 19.30 - 21.30 uurPlaats: Touchfit, Vlaardingen - HolyKosten: 140 euro, inclusief theeMeer informatie en/of aanmelden: info@praktijkverhoeff.nl of 06-46653344

zaterdag 24 september

Oogstmarkt Stadslandbouw Van Ruytenburch

Op zaterdag 24 september houdt Stadslandbouw Van Ruytenburch de jaarlijkse oogstmarkt.Van 12.00 tot 16.00 uur zijn bij de akker aan de Westlandseweg 250 mooie bloemen en fijne groenten te koop. Verder zijn er kramen met brocante, streekprodukten etc. aanwezig en wordt er koffie en thee geschonken.