Winterterras: ‘Zuinig zijn met energie’

Algemeen
In 2019 was het laatste Winterterras, Na twee coronajaren keert, als de energieprijzen niet verder exploderen, de schaatspret terug. (Foto: Fabook Winterterras)
In 2019 was het laatste Winterterras, Na twee coronajaren keert, als de energieprijzen niet verder exploderen, de schaatspret terug. (Foto: Fabook Winterterras) (Foto: )

Nu de energieprijzen nog nauwelijks te nemen hordes zijn, wordt ook het financieren van grote evenementen een hele toer. Voor Winterterras is dat niet anders. Vooralsnog is er echter, meldt voorzitter Ilco van der Bie, geen enkele reden de ijspret af te blazen.

Maar de organisatoren houden wel degelijk de vinger nauwgezet aan de pols. Vandaar, dat er druk overleg is. Onderling, maar ook met de gemeente. “We willen graag weten hoe zij  over die energiesituatie denken en ermee omgaan. Als er in dat kader maatregelen komen kunnen we die niet negeren”. Vooralsnog wordt in Winterterras-kring intensief nagedacht over het in balans houden van inkomsten en uitgaven. Daarmee plaatst het zich in het rijtje evenementen, waar naarstig wordt gezocht naar een uitweg uit de energie-malaise.

Aggregaat

Met daaraan de alom en ook in WT-kring gekoppelde vraag “of we moeten bezuinigen of meer inkomsten genereren”. Vooralsnog richt het bestuur (”omdat ijs maken heel veel energie kost”)  zich op drie thema’s: “Hoe hoog is het verbruik, hoeveel energie is er nodig om dat ijs bevroren te houden en welke weg volgen we om het verbruik te verminderen.” De meeste energie wordt overigens geleverd door aggregaten, die met diesel gevoed worden. “Dat is een stuk goedkoper dan elektriciteit.” 

Winterterras keert, na twee jaar afwezigheid, vanaf 6 december dus terug. Wel met een mits. Van der Bie: “Want ik hoop niet, dat de prijzen verder de pan uitrijzen en we elkaar over vier weken weer spreken om uit te leggen dat we er toch een streep doorheen moeten halen.”