Sport in het kort

Algemeen
Tessa de Kom en trainer Ernst Moerkerken. (Foto: PR)
Tessa de Kom en trainer Ernst Moerkerken. (Foto: PR) (Foto: )

Drie clubs in eerste ronde bekertoernooi

Alleen Cion en VFC/za is het gelukt zich te plaatsen voor de eerste (knockout) ronde van het toernooi om de KNVB-districtsbeker. Zwaluwen, dat geen poule-wedstrijden hoefde te spelen, voegt zich bij dit tweetal.

Bij VFC keert 7-tegen-7-toernooi terug

Bij VFC keert op zondag 20 november, na twee corona-jaren, het 7-tegen-7 toernooi voor 35+ leden, terug. Met weer als voornaamste thema: plezier en derde helft. Clubleden van 35 jaar en ouder mogen een eigen team formeren en aanmelden.

Bedrijventoernooi naar andere datum

Honkbalvereniging Holy heeft het bedrijventoernooi, dat oorspronkelijk voor 27 augustus op de agenda stond, verplaatst naar zaterdag 1 oktober. Aanmelden is nog mogelijk via bedrijventoernoo@scvlaardingenholy.nl

Belofte waar gemaakt: wereldkampioen

Tessa de Kom, die traint bij Fightteam Vlaardingen, heeft haar belofte waar gemaakt. Ze zou, vertelde ze vorige week in deze krant, op het GloryRivals 2/Enfusion-event  de wereldtitel kickbocksen via winst op Suhailey Albertus zeker stellen en de kampioensriem naar Vlaardingen brengen. Dat is gelukt.

Sfeerbeelden op ledenvergadering Twist

Op de jaarlijkse ledenvergadering van SC Twist op vrijdag 23 september (aanvang 19.30 uur) komen niet alleen de gebruikelijke agendapunten langs. Een binnenhuisarchitect heeft namelijk sfeerbeelden gemaakt van de inrichting van het nieuwe clubgebouw. De leden mogen hun mening geven en ideeën aandragen.

VLTC-leden speelden om clubkampioenschap

Bij tennisvereniging VLTC zitten de clubkampioenschappen er weer op. Daarin werd vooral veel gedubbeld. De winnaars van het enkelspel waren Matthijs Visser (HE3/4), Johan de Koning (HE6), Yannick Hughes (HE7), Andre Altorf (HE8) en Maike Clausing (DE*8).

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): Zwaluwen-ODIN’59, Berkel-VFC/za, Cion-Full Speed, OHVV-DVO’32, KethelSpaland-Deltasport, Victoria’04-VDL (15.00), Concordia-CWO (16.00).

Zon (14.00): VFC/zo-Antibarbari.

DAMESVOETBAL: zat Rijnmond/H-DVO’32, CWO 2-Cion (10.45), CWO 1-Maasdijk 3 (13.00), Zwaluwen-Den Hoorn (13.15).

BASKETBAL: zon Cangeroes 3-Vlaardingen Captains(h).

HANDBAL: zon Cl.Civilislaan 11.30 Twist-Stompwijk(d).

HOCKEY: zon Barendrecht-Pollux(d), Broekpolder 14.45 Pollux-Noordwijk(h).

HONKBAL: zon Gryphons-Holy.

KORFBAL: zat Dijkvogels-Twist.

SOFTBAL: vrij Tex Town Tigers-Holy(h).

VOLLEYBAL: zat Volley2B-Move4U/MVC(d).

WATERPOLO: zat De Kulk 18.00 ZVVS-De Gouwe(h), 19.05 ZVVS-ZPB(d).