Nelleke kreeg de Gouden haringspeld, na ondertekening van de oorkonde, opgespeld door loco-burgemeester Lianne van Kalken, onder toeziend oog van de ‘Gouden school' voorzitter Yvonne Batenburg.
Nelleke kreeg de Gouden haringspeld, na ondertekening van de oorkonde, opgespeld door loco-burgemeester Lianne van Kalken, onder toeziend oog van de ‘Gouden school' voorzitter Yvonne Batenburg. (Foto: Caroline Antonio)

Gouden Haring voor Nelleke van der Luit

Algemeen

Op vrijdagmiddag 16 september kwam de school van Gouden Haringdragers op het stadhuis bijeen om voor de 15e keer een nieuwe Gouden haring in hun midden op te nemen. Nelleke van der Luit kreeg de Gouden Haring voor de ‘teelt 2022’, na de nominatieprocedure welke de ‘school van Gouden Haringdragers’ elk jaar voor het begin van het nieuwe haring seizoen houden.

door Peter de Jong

Haar indrukwekkende lijst van maatschappelijke inzet was voor de ‘Gouden school’ meer dan genoeg reden om haar de Gouden haring voor 2022 toe te kennen. Het toekenningsbesluit, zoals vastgelegd in een oorkonde, vermeld vanaf 1977 een indrukwekkende lijst van activiteiten, zoals: Vlaardingen tegen Kernbewapening - Vredesbeweging PAX - stichting Uitvlucht Vlaardingen (opvang en begeleiding vluchtelingen) - Werkgroep Hart voor het Regenwoud - Milieudefensie Afdeling Vlaardingen - Platform Anders Vlaardingen (PAV) - Geuzenmaand Vlaardingen - Stichting Boombehoud Vlaardingen - Werkgroep Heemtuin. Voor het IKV - Interkerkelijk Vredesberaad - organiseerde zij in de jaren 80 vanuit de Ida Maria de Raathstraat het Vlaardingse konvooi van 50 volgeladen bussen voor de landelijke manifestatie in Den Haag.

Nelleke deed daarnaast heel veel ‘losse’ dingen, zoals de intensieve gezamenlijke inspanning om het Landgoed van dokter Moerman voor een dreigende ondergang te redden. Voor de uitreiking was oud-burgemeester Tjerk Bruinsma, teelt 2006, als zijnde de allereerste Gouden Haring speciaal vanuit het Noord-Hollands Huizen naar zijn oude Vlaardingse standplaats gekomen. Nelleke kreeg de Gouden haringspeld, na ondertekening van de oorkonde, opgespeld door loco-burgemeester Lianne van Kalken, onder toeziend oog van de ‘Gouden school’ voorzitter Yvonne Batenburg.

Na de koffie ontvangst en procedure in de ‘koffiekamer’ ging het Gouden gezelschap naar de oude hal voor de inhuldigingsceremonie. De blij verraste Nelleke verklaarde zeer vereerd te zijn door het eerbetoon, maar droeg de Gouden haring toch ook op aan alle menen van de organisaties waar zij in de loop van de afgelopen 50 jaar mee had samen gewerkt. “Zonder al die mensen kom je zelf niet tot een prestatie. Je stimuleert elkaar immers ook onderling wanneer je gezamenlijk aan de goede zaak werkt.”

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Vlaardingse Gouden Buur Award is aansporing tot collectiviteit en samenwerken aan gemeenschappelijke waarden Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Nationale Ouderendag: ANBO deelt bloemetjes uit Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Judith heeft al de helft van braintrainer bijeen gelopen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Een sluitende en ambitieuze meerjarenbegroting moet Vlaardingen in de komende jaren uit het slop trekken Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
‘In de natste maand van het jaar regent het niet het vaakst’ Weer 27 sep, 18:26
Afbeelding
Zonnebloemen Koning 2022 heeft bloem van 4 meter 17 Algemeen 27 sep, 16:16
Afbeelding
Echt het laatste ‘onder de brug-feestje?’ Algemeen 27 sep, 15:12
Afbeelding
‘Ook sport lijdt onder hoge energieprijs’ Algemeen 27 sep, 10:23
Afbeelding
Op 8 oktober golfen voor Kika Algemeen 27 sep, 07:23
Afbeelding
The Kik neemt je mee in Songfestivalnummers! Algemeen 26 sep, 19:00
Afbeelding
Deltasport wil bovenin meedraaien Algemeen 26 sep, 14:23
Afbeelding
Leren tekenen en schilderen Algemeen 26 sep, 13:13
Afbeelding
Treinverkeer stil na aanrijding - Kandelaarweg Schiedam Algemeen 26 sep, 12:41
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief