In onze stad maken veel mensen zich druk om zwerfvuil en steeds meer Vlaardingers helpen een handje mee om dit probleem te reduceren.
In onze stad maken veel mensen zich druk om zwerfvuil en steeds meer Vlaardingers helpen een handje mee om dit probleem te reduceren. (Foto: Amina Hanif)

Ruim 900 kg zwerfvuil mínder

Algemeen

Ondanks de regen waren er zaterdag honderden Vlaardingers op de been om het zwerfvuil in onze stad te verminderen. Op deze derde editie van de VLD CLEANUP DAY haalden zij met elkaar 720 kg afval van de straten. Eerder die week prikten scholieren in de Holy ruim 185 kg zwerfvuil bij elkaar, waarmee de eindstand van de Vlaardingse actieweek op ruim 900 kg zwerfvuil komt. Daarmee is het record van de editie in maart verbroken! 

Door Britt Planken

Naast de maandelijkse BuurtBezems in vrijwel alle wijken en de vele individuele acties op dagelijkse basis, is er ieder half jaar een grootschalige actie genaamd VLD CLEANUP DAY. Afgelopen zaterdag vond de derde editie plaats op World Cleanup Day. Honderden deelnemers verzamelden zich op tien locaties door heel Vlaardingen. Na het ontvangst met koek en een drankje werden er poncho’s uitgedeeld, want naast afval rapen stonden er ook fikse buien op het programma. Desondanks was de opkomst hoog en zat de sfeer er bijzonder goed in. Vrolijke gezichten die zich niet lieten weerhouden om zich in te zetten voor de schone zaak trokken door de wijken en de buitengebieden van Vlaardingen. Zo ging de fanatieke BuurtBezem van de Oostwijk weer de zwerfvuilpolonaise in Vijfsluizen te lijf en liep de directeur van het Delta Hotel met een collega langs het spoor van Vlaardingen Centrum. Hovenier Vermiservice haalde met elektrisch transport alle afvalzakken op, zodat Irado het officieel kon wegen. Omdat er altijd zakken in de gewone containers belanden, durft de organisatie te stellen dat de werkelijke opbrengst van de actie boven de duizend kilo ligt. De volgende actiedag is op 18 maart 2023. Meer informatie via de website:

www.vlaardingenschoon.nl

Afbeelding

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Vlaardingse Gouden Buur Award is aansporing tot collectiviteit en samenwerken aan gemeenschappelijke waarden Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Nationale Ouderendag: ANBO deelt bloemetjes uit Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Judith heeft al de helft van braintrainer bijeen gelopen Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Een sluitende en ambitieuze meerjarenbegroting moet Vlaardingen in de komende jaren uit het slop trekken Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
‘In de natste maand van het jaar regent het niet het vaakst’ Weer 27 sep, 18:26
Afbeelding
Zonnebloemen Koning 2022 heeft bloem van 4 meter 17 Algemeen 27 sep, 16:16
Afbeelding
Echt het laatste ‘onder de brug-feestje?’ Algemeen 27 sep, 15:12
Afbeelding
‘Ook sport lijdt onder hoge energieprijs’ Algemeen 27 sep, 10:23
Afbeelding
Op 8 oktober golfen voor Kika Algemeen 27 sep, 07:23
Afbeelding
The Kik neemt je mee in Songfestivalnummers! Algemeen 26 sep, 19:00
Afbeelding
Deltasport wil bovenin meedraaien Algemeen 26 sep, 14:23
Afbeelding
Leren tekenen en schilderen Algemeen 26 sep, 13:13
Afbeelding
Treinverkeer stil na aanrijding - Kandelaarweg Schiedam Algemeen 26 sep, 12:41
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief