Kort nieuws uit Vlaardingen

Algemeen
Functioneel trainen zorgt ervoor dat senioren zo lang mogelijk de lichamelijke bewegingen kunnen blijven doen, zoals boodschappen doen.
Functioneel trainen zorgt ervoor dat senioren zo lang mogelijk de lichamelijke bewegingen kunnen blijven doen, zoals boodschappen doen. (Foto: stockphoto)

Vlaardingers op Miljoenenjacht

Op zondagavond 25 september is de ontknoping te zien bij SBS6. Een spannend vooruitzicht voor vijftig gelukkige inwoners van Vlaardingen uit postcodegebied 3131. Zij nemen plaats in de studio van Postcode Loterij Miljoenenjacht en strijden om prijzen tot wel vijf miljoen euro. Of de Vlaardingers in de prijzen vallen, is zondag 25 september vanaf 19.55 uur te zien bij SBS6. In Postcode Loterij Miljoenenjacht strijden vijfhonderd deelnemers van de Postcode Loterij uit tien Nederlandse wijken om verschillende grote prijzen. Eén van de aanwezige deelnemers neemt in de finale plaats aan de desk naast Linda de Mol om het ‘Gouden Koffer Spel’ te spelen. Diegene maakt met dit spel kans op een geldbedrag tot wel vijf miljoen euro te winnen.

Functioneel trainen voor senioren

In oktober organiseert Seniorenwelzijn drie trainingen functioneel trainen. Tijdens deze trainingen leren deelnemers hoe zo goed, gezond en lang mogelijk de lichamelijke bewegingen die bij alledaagse handelingen horen, kunnen blijven doen. Denk aan opstaan na het zitten op een stoel, het dragen of tillen van boodschappen, traplopen, wandelen of uitrekken om spullen te pakken die verder weg staan. Door deze bewegingen en spieren te trainen bouwen de deelnemers conditie op en kunnen zij langer veilig zelfstandig blijven wonen. De training is in Ontmoetingscentrum de Bijenkorf, Reigerlaan 100 in Vlaardingen. Op dinsdagochtend 4, 11 en 18 oktober van 10.00 tot 11.00 uur. Kosten € 9,00 voor 3 trainingen. Aanmelden bij Marielle van Santen, Vitaliteitscoach bij Seniorenwelzijn, 06 50 25 83 70 of vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl.

Maak uw Brein Blij

Op vrijdag 30 september van 9.30 tot 13.30 uur organiseert Seniorenwelzijn een Breindag. Deze dag staat in het teken van het stimuleren en uitdagen van het brein. De hersenen worden op een leuke manier aan het werk gezet. Ook wordt er een lunch aangeboden. Kosten zijn € 3,- inclusief lunch. Aanmelden kan bij het buffet van ontmoetingscentrum de Bijenkorf of telefonisch op 010-474 30 66.

Stichting de Marnix zoekt vrijwilligers

Stichting de Marnix in Vlaardingen is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Er zijn verschillenden functies om te vervullen. Er wordt gezocht naar iemand die het leuk vind om te koken. Een gastdame/heer die de mensen kan ontvangen en bardiensten kunnen draaien. Heren of dames die de tafels en stoelen kunnen verplaatsen, voor verschillende activiteiten op verschillende dagen. Enthousiaste mensen kunnen zich aanmelden bij Ron van Door via het telefoonnummer: 06 43497597. Of marnix2022@gmail.com

Docu over 10 jaar KF

De elfjarige Kroepoekfabriek viert tienjarig bestaan met docu TIEN. Sinds 2011 hebben er honderden concerten plaatsgevonden, hebben tienduizenden bezoekers kunnen genieten van livemuziek en hebben vrijwilligers zich eindeloos ingezet om elke avond onvergetelijk te maken. Deze week een jaar geleden, bestond De Kroepoekfabriek tien jaar. Een mooi feestweekend stond gepland, helaas kon het door de toen geldende corona-maatregelen niet plaatsvinden. De concerten uit het jubileumweekend werden de afgelopen maanden ingehaald. Speciaal om iedereen te bedanken is er de kortingscode ‘TIEN’ in het leven geroepen. Met deze code krijgen de bezoekers 10% korting wanneer zij een ticket in de voorverkoop bestellen (t/m 25 september). De Docu TIEN is gemaakt en geregisseerd door Mink Lammertink. De Kroepoekfabriek wil iedereen bedanken die bij het poppodium betrokken is geweest de afgelopen tien jaar.