Het Vlaardingse team van Jan van Hasselt met familie en vrienden fietsen in de Limburgse heuvels niet minder dan 35 duizend euro bijeen voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson.
Het Vlaardingse team van Jan van Hasselt met familie en vrienden fietsen in de Limburgse heuvels niet minder dan 35 duizend euro bijeen voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson. (Foto: UWM/PS)

Parkinson-patiënt Jan van Hasselt fietst ruim 35 duizend euro bijeen

Algemeen

De Bike voor Parkinson, een fietstocht van zestig kilometer in het Limburgse landschap, leverde een totaal bedrag op van 129 duizend euro, waarvan het Vlaardingse team onder leiding van Jan Hasselt 35 duizend euro doneerde. De Vlaardinger kreeg nog niet zo lang geleden de diagnose Parkinson, maar wil niet bij de pakken neer gaan zitten. Veel bewegen kan Parkinson beheersbaar houden.

Door Peter Spek

Maar er is ook geld nodig voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson en die 129 duizend euro komt daarvoor goed van pas. Prof. Dr. Bas Bloem, neuroloog en directeur van het Center of Expertise voor Parkinson aan het Radboud UMC, doet onderzoek naar de ziekte van Parkinson en deelnemer aan de Bike voor Parkinson in Limburg.

Erg zwaar

 “Deze editie was erg zwaar, maar het was voor mij en mijn teamleden geen optie om af te stappen. Je zit op zo’n helling en denk ga ik lopen of ga ik niet lopen. Dan zie je ook mensen met Parkinson fietsen en realiseer je je dat morgen jouw pijn weer voorbij is, maar dat dat voor mensen met Parkinson niet zo is en blijf je samen fietsen en knokken voor het goede doel.” 

Het geld kan goed gebruikt worden voor het noodzakelijk onderzoek naar Parkinson

Het geld kan goed gebruikt worden voor het noodzakelijk onderzoek naar Parkinson. Ook de teamleden van Jan van Hasselt, met de ploeg Het Glas Is Altijd Vol,  hadden het af en toe moeilijk in Limburg om de zestig kilometer zonder kleerscheuren door te komen. “Na ruim vijf uur en enkele foerageerstops kwamen de fietsers en Jan van Hasselt op zijn ElliptiGo weer terug in Valkenburg. Het venijn zat hem duidelijk in de staart, want op de laatste kilometers naar de finish stond de beklimming van de Cauberg op het programma met een gemiddelde stijgingspercentage van veertien procent,” laat Jan de Witte van het Vlaardingse team weten. “De laatste loodjes bleken zwaar en kostte erg veel inspanning van de nog geringe energie. Dat leverde ook enkele lopende fietsers op, maar uiteindelijk kwamen alle teamleden aan de finish met een grote en belangrijke ervaring rijker, want opgeven was geen optie.”

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Vlaardingse Gouden Buur Award is aansporing tot collectiviteit en samenwerken aan gemeenschappelijke waarden Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Nationale Ouderendag: ANBO deelt bloemetjes uit Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Judith heeft al de helft van braintrainer bijeen gelopen Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Een sluitende en ambitieuze meerjarenbegroting moet Vlaardingen in de komende jaren uit het slop trekken Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
‘In de natste maand van het jaar regent het niet het vaakst’ Weer gisteren
Afbeelding
Zonnebloemen Koning 2022 heeft bloem van 4 meter 17 Algemeen 27 sep, 16:16
Afbeelding
Echt het laatste ‘onder de brug-feestje?’ Algemeen 27 sep, 15:12
Afbeelding
‘Ook sport lijdt onder hoge energieprijs’ Algemeen 27 sep, 10:23
Afbeelding
Op 8 oktober golfen voor Kika Algemeen 27 sep, 07:23
Afbeelding
The Kik neemt je mee in Songfestivalnummers! Algemeen 26 sep, 19:00
Afbeelding
Deltasport wil bovenin meedraaien Algemeen 26 sep, 14:23
Afbeelding
Leren tekenen en schilderen Algemeen 26 sep, 13:13
Afbeelding
Treinverkeer stil na aanrijding - Kandelaarweg Schiedam Algemeen 26 sep, 12:41
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief