DOE EFFE NORMAAL! Voorlichtingsproject politie begint aan tweede leven

Algemeen
Leerlingen van IKC Het Spectrum aan de Boslaan met burgemeester Wijbenga, politie Vlaardingen en leerkracht op de foto.
Leerlingen van IKC Het Spectrum aan de Boslaan met burgemeester Wijbenga, politie Vlaardingen en leerkracht op de foto. (Foto: Flashphoto)

DOE EFFE NORMAAL, het voorlichtingsprogramma van de politie voor groepen 7 en 8 van het basisonderwijs is woensdag begonnen aan een tweede leven. De aftrap werd gegeven bij IKC Het Spectrum aan de Boslaan, in aanwezigheid van burgemeester Wijbenga.

Tekst en foto: Flashphoto

In het lesprogramma staan thema’s centraal als: vandalisme, diefstal, cybercriminaliteit en drugs. De lessen worden veelal gegeven door de wijkagent, die aanvullend de gelegenheid krijgt de kinderen in de wijk beter te leren kennen.

Doe ff normaal

Het van oorsprong Amerikaanse project ‘Dare’ zag in 1995 in Nederland het levenslicht. Ruim 1 miljoen kinderen hebben in de eerste twintig jaar van het project ‘doe effe normaal’-les gehad. Met de doorstart wordt getracht het lesprogramma terug te krijgen op alle scholen in Vlaardingen, en mogelijk daarbuiten. Lesmateriaal en aanvullende informatie is voor belangstellenden te vinden via de website www.doe-effe-normaal.nl. De eerste les is vandaag gegeven door wijkagent Leon Polak aan de leerlingen van Het Spectrum met als thema ‘Over de politie’.