Foutje bedankt. KethehlSpaland-doelman Ruben Hortensius laat de bal vallen en dankzij dat cadaeutje komt Deltasport op 3-2 en dus weer op voorsprong. (Foto: UWM/gsv)
Foutje bedankt. KethehlSpaland-doelman Ruben Hortensius laat de bal vallen en dankzij dat cadaeutje komt Deltasport op 3-2 en dus weer op voorsprong. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

Deltasport wil bovenin meedraaien

Algemeen

Deltasport vierde zaterdag de 2-4 winst op KethelSpaland alsof zojuist de titel zeker gesteld was. De muziek op standje tien en handjes in de lucht. Ton Pattinama keek het allemaal geamuseerd aan. Beseffend, dat een eerste stap gezet was, maar er nog een lange weg te gaan is om het gestelde doel te verzilveren. “We willen graag bovenin meedoen.”

Dat zal de doorsnee Vlaardingse voetbalvolger, die liett merken weinig fiducie te hebben in de toekomst van Pattinama’s manschappen, verbazen. De trainer, die in de Broekpolder aan zijn laatste Vlaardingse jaar bezig is, en zijn assistent Antonio Thomas blijken echter een winnend concept in handen te hebben. Countervoetbal wil hij het niet noemen. “In de oefenreeks hebben we geprobeerd druk naar voren te zetten. Dat was het hem niet. Onze kwaliteit ligt op het moment, dat er achter de verdedigingslinie van de tegenstander ruimte gecreëerd wordt. Daar zijn we sterk en dat hebben we tegen KethelSpaland goed uitgespeeld.”

‘Maken het zelf moeilijk’

Daarmee werd het beeld, dat hij vanuit de oefenreeks op het netvlies had staan, bevestigd. “We weten wat we kunnen. Dat heeft niks met counteren te maken. Voor ons telt actie-reactie. Zo ook tegen KethelSpaland, dat als favoriet gezien wordt, maar mij tegenviel. En als we na de 0-2 gewoon doorgedrukt hadden was de wedstrijd zeker eerder beslist. Nu bleek weer, dat we het onszelf moeilijk maken. Dan sluipt er gemakzucht in, gaan ze oh-en tegen de scheidsrechter en pakken onnodig gele kaarten. En heb ik in de rust het nodige recht te praten.”

Met drie mooie treffers en een krijgertje sloot Deltasport de eerste derby dus met een goed gevoel af. “En een derby winnen spreekt bij de jongens nog steeds tot de verbeelding. Dat doet me meer dan een driepunter tegen OHVV.”

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Soap over gevaarlijke op- en afritten in Park Hooglede Algemeen 7 dec, 07:31
Afbeelding
Koop jij ook een lichtje voor de kinderen in het Sophia? Partnerbijdrage 6 dec, 16:37
Afbeelding
Column van Peter Spek deze week: Vuurwerkangst Algemeen 6 dec, 16:00
Afbeelding
IJsclub geeft les op Winterterras Algemeen 6 dec, 07:23
Afbeelding
Twist swingend naar ruime winst Sport 5 dec, 14:23
Afbeelding
100 Jaar Lubrecht Transport Sport 5 dec, 14:16
Afbeelding
Sport in het kort Sport 5 dec, 12:34
Afbeelding
‘Ploeg om rekening mee te houden’ Sport 5 dec, 10:32
Afbeelding
5 december NL-Alert testbericht Algemeen 5 dec, 08:01
Afbeelding
Foto van de week: aan welke kant? Algemeen 3 dec, 12:28
Afbeelding
Kerstmarkt bewonersgroep West op zijn Best Algemeen 2 dec, 12:34
Afbeelding
A20 blijft open, alleen afsluitingen van op- en afritten richting Rotterdam Algemeen 2 dec, 11:21
Afbeelding
Kort nieuws uit Vlaardingen Algemeen 2 dec, 08:23
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief