Coerd de Heer verbouwde een historische scheepstimmerwerf uit 1750

Algemeen
Coerd de Heer op zijn supersnelle ribboot in actie op het Haringvliet, waar hij voor spectaculaire acties kan zorgen maar ook in alle stilte de flora en fauna laat zien van dit gebied.
Coerd de Heer op zijn supersnelle ribboot in actie op het Haringvliet, waar hij voor spectaculaire acties kan zorgen maar ook in alle stilte de flora en fauna laat zien van dit gebied. (Foto: Peter Spek)

Hij zit in Middelharnis helemaal op zijn plaats. Ex-Vlaardinger Coerd de Heer, bekend van diverse watersportevenementen in de stad en mede bedenker van de Waterpoort aan de Vlaardinger Vaart, bezit in het dorp aan het Haringvliet een heuse historische timmerscheepswerf.

Door Peter Spek

Dat hij Vlaardingen nog niet is vergeten liet hij merken op een veiling tijdens een schippersdiner, georganiseerd door de Waterpoort, onlangs in de Watertoren in het Oranjepark, waar diverse Vlaardingse bedrijven kosteloos items hadden ingebracht waarop geboden kon worden. Doel van de veiling was om geld in te zamelen voor de aanschaf van een elektrische sloep bij de Waterpoort, bestemd voor de bewoners van Vlaardingse verzorgingstehuizen en mensen met een beperking. 

Speciale fauteuils

De nieuwe sloep wordt uitgevoerd met speciale fauteuils voor een prettig zitcomfort. “Het zitcomfort en de steun in de rug werd afgelopen jaren in onze sloepen opgevangen door kussentjes, maar dat was toch geen prettig zitcomfort,” liet initiatiefnemer Olaf Hanno weten tijdens de drukbezochte veiling. En het werd een succes. Was er al twintig duizend euro binnen gekomen door andere acties en sponsorgelden, de veiling zorgde ervoor, dat de resterende twintig duizend euro werd opgehaald voor de daadwerkelijke aanschaf van de nieuwe sloep. “De sloep heeft inmiddels een ligplaats gekregen bij de Waterpoort en als binnenkort ook de fauteuils binnen zijn, zullen wij met enig feestvertoon de sloep officieel in gebruik nemen,” aldus Olaf Hanno. Coerd de Heer stelde enkele vaartochten ter beschikking met zijn supersnelle ribboot op het Haringvliet. En dat werd voor de gulle gevers, die geboden hadden op dit arrangement, een geweldige ervaring. Coerd de Heer heeft zich inmiddels helemaal gesetteld aan het Haringvliet en weet alles over de flora en fauna van dit gebied. 

Menheerse Werf

Zijn historische Menheerse Werf, een scheepstimmerwerf uit 1750, waar tot het begin van de twintigste eeuw een groot deel van de Menheerse vissersvloot uit Middelharnis werd gebouwd en onderhouden, heeft Coerd de Heer daar nu overnachtingsmogelijkheden, hij kan voor avontuurlijke evenementen zorgen, bezit een zeewaardige huurvloot waarmee mooie vaartochten gemaakt kunnen worden en diverse werfactiviteiten.