Kort sportnieuws uit Vlaardingen

Algemeen
De gaande vrouw en komende man.
De gaande vrouw en komende man. (Foto: PR)

Cion-vrouwen zoeken een keeper

Het vrouwenelftal van voetbalclub Cion heeft een probleem: het ontbreekt de dames aan een keeper. Het ‘leukste damesteam van Vlaardingen’ zegt de nieuwkomer veel te kunnen bieden. Wat allemaal? Dat is via een link te vinden op www.cionvlaardingen.nl. Bovendien wordt ook nog gezocht naar een verzorger en grensrechter.

Loting tweede ronde bekervoetbal

Alleen Cion en VFC/za hebben zich vanuit de poule-fase geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi om de districtsbeker. Die wordt gespeeld op zaterdag 23 oktober. Cion lootte een thuisbeurt tegen vierdeklasser Bolnes, VFC/za krijgt in Poeldijk derdeklasser Verburch als tegenstander. Zwaluwen, dat als vierde divisieclub de poulefase mocht overslaan, gaat op bezoek bij SSS.

Ronald Jacobs nieuwe voorzitter Pollux

Na zes jaar heeft Adka van Osnabrugge de voorzittershamer van hockeyclub Pollux ingeleverd. Haar plaats wordt ingenomen door Roland Jacobs, die in 2012 als trainer van de mannen naar de Broekpolder kwam. Voordien had hij vele jaren in het eerste van Asvion gespeeld en een seizoen de dames van Spirit getraind. Han Goei en Lisette Nees werden benoemd tot lid van verdienste.

Judoclub Kai viert 60-jarig jubileum

De trainingen en wedstrijden van Judoclub Kai vinden al geruime tijd plaats in Sportcentrum Polderpoort. De club begon zestig jaar geleden op Shell-sportpark Vijfsluizen en ontleent zijn naam daar ook aan. Kai is namelijk Japans voor het Engelse shell. 

Twist wint korfbaltopper

De spanning was te snijden, maar Twist bleek over de sterkste zenuwen te beschikkenen. Het wist in de thuisbeurt tegen Korbis, waarmee het de tweede plaats deelde, het hoofd koel te houden en won met 14-13.

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): Zwaluwen-Poortugaal, Wilhelmus-VFC/za, Cion-HMSH, Westlandia-CWO (15.00), OHVV-Deltasport, Botlek-DVO32, Rijnmond/H-Victoria04.

Zon: VFC-Virtus (14.00).

DAMESVOETBAL: zat MVV’27-Cion, Rijnvogels 4-Zwaluwen, CWO 2-DVO’32 (11.00), CWO 1-Schipluiden (13.00); zon Victoria’04-Aeolus (13.15).

BASKETBAL: zat Erasmushal 16.30 Vlaardingen Captains-Baros 3(h).

HANDBAL: don DWS-Twist(d); zon Drechtsteden-Twist(da), sporthal Holy 12.00 Twist-Feyenoord 2(h), Cl.Civilislaan 11.30 Twist-Ventura(h).

HOCKEY: zon Pijnacker-Pollux(h), 12.45 Pollux-Rapid(d).

KORFBAL: zat Nexus-Twist. (16.00).

VOLLEYBAL: zat sporthal Holy 13.30 Move4U-Vollido 3(h), 15.30 Move4U/MVC-Vedo’70(da).

WATERPOLO: zat De Kulk 17.55 ZVVS-DZT’62(h), 19.00 ZVVS-Gouwe(d).