Nog één keer zingen in de Grote Kerk

Algemeen
Het Vlaardings mannenkoor Orpheus is al bezig met de voorbereiding voor het kerstconcert en is tevens nog op zoek naar mannen die het koor kunnen versterken.
Het Vlaardings mannenkoor Orpheus is al bezig met de voorbereiding voor het kerstconcert en is tevens nog op zoek naar mannen die het koor kunnen versterken. (Foto: Orpheus)

Het Vlaardings mannenkoor Orpheus is de voorbereiding begonnen voor het komende kerstconcert, dat op 21 december op het programma staat in de Grote Kerk op de Markt. Het lijkt erop dat er na twee jaar coronatijd weer een volwaardig concert kan worden uitgevoerd.

Door Peter Spek

Daarnaast zal het ook waarschijnlijk het laatste concert zijn in de Grote Kerk voor het Vlaardings mannenkoor. “De eigenaren van de Grote Kerk kunnen niet langer de onderhoudskosten van het monumentale pand op de Markt opbrengen en hebben het van de hand gedaan. Of het kerkgebouw na de verkoop dezelfde functie zal krijgen is nog niet duidelijk,” zegt Bert Hoogendam van Orpheus. Er wordt onderzoek gedaan om het kerkgebouw om te toveren tot een bibliotheek. Orpheus is nog op zoek naar mannen die graag altijd al eens hadden willen zingen in de Grote Kerk, maar die stap niet hebben durven zetten. Dit is nu de laatste kans om het te doen. “Laat inderdaad die laatste kans niet lopen,” zegt Bert Hoogendam. Het koor staat onder leiding van de nieuwe dirigent Michel de Valk en hij maakt voor de eerste keer de bijzondere sfeer mee van dit kerstconcert in de Grote Kerk. Hij studeerde koordirectie bij Krijn Koetsveld, Charles de Wolf en David Porcelein aan het Utrechts conservatorium en aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht, later de Hogeschool voor Kunsten Utrecht genoemd. “Wij repeteren de komende maanden in de aanloop naar het kerstconcert in de Remonstrantse kerk aan de Hoflaan. Nieuwelingen krijgen een goede begeleiding , zodat zij ook zonder kennis van het notenschrift toch al bij het kerkconcert kunnen meezingen.” Voor meer informatie telefoonnummer 06-36564466 of op de website: vmko.nl.