Judith moest afzien voor braintrainer voor ‘haar afdeling’

Algemeen
Judith komt aan in Den Helder.
Judith komt aan in Den Helder. (Foto: selfie)

Judith is al een week weer thuis en voldoende uitgerust. En vol vertrouwen. “De teller staat nu op 2500 euro en ik heb nog 1400 euro nodig. Dan kan ik mijn afdeling die BrainTrainerPlus schenken”, zegt ze.

Door Kor Kegel

Judith van Duijn-van der Gaag (51) wandelde een week langs de Hollandse kust. Het was een sponsorloop van Hoek van Holland naar Den Helder. Ze wilde er geld mee bijeenbrengen om de bewoners van haar woongroep te voorzien van de braintrainer (BTP). Dat is een zeer gebruiksvriendelijke computer, waarop je spelletjes kun doen die met geheugentraining te maken hebben en waarop je ook een familiearchief kunt aanleggen van foto’s en documenten.

Judith werkt als dagbestedingscoach op de vijfde etage van Drieën-Huysen Noord aan de Willem de Zwijgerlaan in Holy. Het verpleeghuis hoort bij de Zonnehuisgroep. Judith werkt met bewoners die beginnende dementie hebben. De computer helpt bewijsbaar om je allerlei dingen te herinneren, die anders misschien in het moeras van het geheugen zouden verdwijnen.

De eerste dagen van haar wandeltocht kwamen de eerste tientjes binnen en een fikse meevaller was de donatie van 500 euro van het Vlaardingse bedrijf Euro Rope, groothandel in maritieme apparatuur voor de on- en offshore, gevestigd aan de Schiedamsedijk. Onderweg had ze ook verrassende meevallers. De mensen in Noordwijkerhout en Callantsoog, waar ze logeerde, staken ook een duit in het zakje. “Ik ben ontroerd door de lieve reacties van heel veel mensen en de donaties die ze deden”, zegt Judith. “Het was allemaal hartverwarmend.”

Ze wandelde in zeer uiteenlopende weersomstandigheden en af en toe had ze pap in haar benen. Op de vijfde dag kreeg ze te maken met een regenbui. “Ik was te positief en dacht dat het een kleine bui zou zijn, zodat ik mijn regenjas in de tas liet zitten. Maar ik liep vijf kilometer in de regen en raakte kleddernat, helaas ook mijn schoenen”, vertelt ze.

Met haar man Ruud had ze in Egmond aan Zee afgesproken. “Gezellig toeristisch,” vindt ze. “De terrasjes zaten vol. Na lekker gegeten te hebben ging Ruud weer naar Vlaardingen. De dag erna stormde het, maar ik ga het wandelen langs de Noordzee erg missen.”

Wie Judith wil ondersteunen, kan nog tot en met vrijdag 14 oktober doneren:

https://crowdfunding.braintrainerplus.com/projects/braintrainerplus-voor-de-bewoners-van-de-5e-etage-drie en-huysen-noord/.