Gemeente maakt pas op de plaats met bouw school; Vrienden van ’t Hof opgelucht

Algemeen
Vrienden van 't Hof opgelucht, er komt een onderzoek naar een geschikte locatie voor de school.
Vrienden van 't Hof opgelucht, er komt een onderzoek naar een geschikte locatie voor de school. (Foto: PR)

Het gemeentebestuur maakt pas op de plaats met de plannen voor de bouw van een school in ’t Hof. Het huidige traject wordt gestopt, in plaats daarvan komt er een stadsbreed onderzoek naar geschikte plekken om basisscholen onder te brengen.

Wijk en groenliefhebbers halen opgelucht adem

Jan van der Kolk, woordvoerder van de Vrienden van ’t Hof, reageert opgelucht op het nieuws: “Wij kwamen een paar weken terug fel in verweer tegen plannen voor nieuwbouw in het stadspark. We vinden dat een slecht plan en daar hebben we sterke argumenten voor. Gelukkig kregen we de ruimte van college en raad om die argumenten ook naar voren te brengen. En onze zorgen zijn serieus genomen.”

Terug naar de tekentafel

Na een inspraakavond en een commissievergadering, beiden druk bezocht, beloofde verantwoordelijk wethouder Koen Kegel (D66) eind vorige week de bezwaren van omwonenden zo snel mogelijk in het college te bespreken. Dinsdag bleek het zover.

Het stadsbestuur kondigt ‘een nieuw en stadsbreed locatie onderzoek voor basisonderwijs’ aan, in de eerste helft van 2023. Het lopende traject naar de haalbaarheid van bouw op Hofsingel 82-84 wordt stopgezet. Wel zal die locatie ‘mogelijk meegenomen worden’ in het nieuwe locatie onderzoek, zo laat het gemeentebestuur weten. Van de Kolk maakt zich hier geen zorgen over: “Wij zijn er volledig van overtuigd dat een goed onderzoek zal uitwijzen dat die locatie ongeschikt is. Geen bouw in ’t Hof!”

Eventuele nieuwe invulling

Dat de gemeente plannen heeft met het pand van Handhaving is de Vrienden van ’t Hof duidelijk. Van der Kolk: “Uiteraard willen we graag meedenken met het college over een eventuele nieuwe invulling voor deze locatie. Daarom gaan wij hier goeie burgerinitiatieven voor ontwikkelen. Ons streven is vergroening. We beseffen dat het stadsbestuur voor een razend ingewikkelde puzzel staat bij het vinden van geschikte plekken voor basisscholen. Groen is belangrijk, maar onderwijs ook. Ik hoop dat alle Vlaardingers, en ook de bewoners van de Oostwijk, daaraan een constructieve bijdrage zullen leveren.”