Vrijdag 7 oktober gratis new wave avond in De Kroepoekfabriek

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Op vrijdag 7 oktober staan er twee new wave bandjes in De Kroepoekfabriek. Deze avond is er weer een Blikopener, een gratis toegankelijke avond waar opkomende bands en artiesten zich in de kijker spelen, en waar het publiek nieuwe muziek ontdekt. Deze keer staan Pol en The Anaesthetics op het podium. 

Pol

De Nederlandse broers Ruben Pol en Matthijs Pol brengen new wave in 2022 terug als ‘Pol’. Geïnspireerd door deze beweging uit de jaren ’80 met artiesten als Visage, The Cure, Japan, New Order, Depeche Mode en Duran Duran, om er maar een paar te noemen. Ruben en Matthijs begonnen samen muziek te schrijven en te produceren die volledig aansluit bij deze artistieke periode. Dit jaar kwamen de eerste twee singles uit, het debuutalbum zal snel volgen.

The Anaesthetics

The Anaesthetics is een modern new wave band uit Horst aan de Maas. De band combineert feilloos dansbare elementen met onorthodoxe gitaarpartijen. Eigentijdse elektronica, met ook romantische invloeden van weleer. Ze waren al support voor o.a. Other Lives (US) en Flying Horseman (BE). Andere mijlpalen zijn het (nèt niet) winnen van verschillende bandwedstrijden (zoals Nu of Nooit en Grote Prijs van Nederland).

De heren schreven in één jaar tijd meer dan honderd nummers! Gewapend met synths, gitaren en software werd nummer na nummer geproduceerd. Een megaproject dat eindelijk zijn vruchten afwerpt, want van de honderd hebben ze de beste tien samengevoegd tot debuutalbum “1080”.

Blikopener
Vrijdag 7 oktober
Open: 20.30
Aanvang: 21:00 uur
Gratis toegang.
Meer info via www.kroepoekfabriek.nl.