Kort nieuws uit Vlaardingen

Algemeen

IKC De Klimboom stelt zich voor

In de komende weken ontvangen de buurtbewoners rond de Wilhelminastraat een flyer in de bus van IKC De Klimboom. Via deze flyer stelt De Klimboom zich voor aan de wijk.
Er wordt al een aantal weken flink verbouwd aan de Wilhelminastraat 19 en zijn de voorbereidingen voor een verhuizing naar deze locatie in volle gang. Op dinsdag 1 november a.s. zal IKC De Klimboom haar deuren openen op deze locatie.
IKC De Klimboom is een kleinschalig Integraal Kindcentrum met een peuterspeelzaal en 4 onderwijsgroepen. Op dit moment is het kindcentrum op de Binnensingel 128 gevestigd. "Wij ontzettend blij met deze verhuizing in het vooruitzicht. Onze opvang en onderwijs kenmerkt zich door onze drie kernwaarden: persoonlijk, betrokken en verbindend. Wij kijken uit naar onze nieuwe stek en een verdere kennismaking met u. Houd uw brievenbus dan ook goed in de gaten!" Kijk voor meer informatie op www.ikcdeklimboom.nu.

Nieuwe huisstijl De Windwijzer

Op zaterdagmiddag 8 oktober is de nieuwe huisstijl van De Windwijzer op feestelijke wijze onthuld, plaats van handeling was het voormalige kerkgebouw aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen. De nieuwe huisstijl is een van de uitkomsten van een langer lopend proces. Gedurende dat proces ontstond er nieuw beeldmateriaal met, niet op voorhand gepland, zelfs een nieuw logo. Een logo dat de toren van De Windwijzer toont met daarin de torenhaan, die van zich laat horen. Dit nieuwe beeld wordt ondersteund met de uitspraak ‘We doen wat we geloven’. “We zijn doeners en mensen mogen op ons rekenen", aldus Tamara Zonnenberg, die medeverantwoordelijk is voor de vormgeving binnen De Windwijzer.

Lezing Vlaardingse armoe in roerige tijden

De lezing georganiseerd door de Vereniging Vrienden van Museum Vlaardingen, wordt gegeven door Sjors Stuurman en wordt gehouden op donderdag 13 oktober in Museum Vlaardingen. Sjors is student geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Deze lezing is gebaseerd op zijn bachelor-scriptie: Visserij en Armoede in Roerige Tijden: De vissersgemeenschappen Vlaardingen & Scheveningen tijdens en na de Bataafs-Franse Tijd. De lezing begint om 20.00 uur, met een inloop, met kopje koffie/thee, vanaf 19.30 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk! Aanmelden kan via een berichtje naar: vrienden@museumvlaardingen.nl. Deelname voor Vrienden van Museum Vlaardingen is gratis. Voor de entree van introducees wordt €5,00 gerekend en dat is inclusief kopje koffie/thee, tenzij de introducee op de avond zelf Vriend wordt, dan kost het niets.