Blessure van Roos Cats was schrikken

Het vrouwenteam van de hockeyclub Pollux gaat volgens trainer Mark Langemeyer steeds beter spelen, maar kon dat nog niet in een overwinning omzetten tegen de IJssel. (Foto: Mathijs van Ewijk)

Het was even schrikken bij de vrouwen van Pollux. Aanvoerster Roos Cats verdraaide in de tweede helft in de wedstrijd tegen De IJssel haar knie en moest met een flinke blessure uitvallen. Deze week moet blijken hoe ernstig de blessure is. Vorig seizoen werd de Vlaardingse ook al aan haar kniebanden geopereerd.

Door Peter Spek

Uiteindelijk verloor de ploeg uit de Broekpolder de wedstrijd tegen De IJssel met 3-2. “Na die vervelende blessure van Roos Cats, moest de ploeg zich even herpakken, maar heeft dat uitstekend gedaan”, zegt trainer Mark Langemeyer na afloop van het duel. “Ik heb een ploeg gezien die steeds meer als team gaat spelen en dominant is op het veld. Om die speelwijze te realiseren, daar hebben wij even wat tijd voor nodig, maar het gaat met de week beter. Jammer dat wij dit in het duel tegen de IJssel niet hebben kunnen omzetten in een overwinning.”

De voorlopige doelstelling van Mark Langemeyer is om bij het ingaan van de winterstop bij de eerste vier ploegen te staan in deze tweede klasse. “Na de winterstop kijken wij verder wat er mogelijk is.” Pollux staat nu op een derde plaats met elf punten uit zes wedstrijden. Westland is koploper met vijftien punten en Berkel Rodenrijs staat tweede met twaalf punten. Pas enkele minuten voor tijd greep de IJssel de overwinning. “Een puntendeling was zeker verdiend geweest,” liet Mark Langemeyer nog weten.

Het was Roos Cats, die in de eerste helft Pollux op voorsprong zette. De Vlaardingse schoot uit een strafcorner raak. Na een goed uitgespeelde counter en een strafcorner, was het Lotte Helderop die in de tweede helft Pollux met een tip-in naast de IJssel bracht. In de slotfase pakte tot teleurstelling van Pollux toch de IJssel de volle winst.