‘Negen dagen vol spannende en inspirerende wedstrijden in Berlijn’

Algemeen
Het team van de sportschool van Tino Hoogendijk, dat volgend jaar gaat deelnemen aan de Special Olympics World Summer Games, de Olympische Spelen voor sporters met een verstandelijke beperking met links trainer Rob Hoogendijk en rechts zijn assistent Alma van der Knoop.
Het team van de sportschool van Tino Hoogendijk, dat volgend jaar gaat deelnemen aan de Special Olympics World Summer Games, de Olympische Spelen voor sporters met een verstandelijke beperking met links trainer Rob Hoogendijk en rechts zijn assistent Alma van der Knoop. (Foto: UWM/PS)

Zeven judoka’s van de sportschool van Tino Hoogendijk zijn geselecteerd om volgend jaar juni deel te nemen aan de Special Olympics World Summer Games die gehouden worden in Berlijn. De judoka’s van de Vlaardingse sportschool maken deel uit van het nationale team dat met diverse sporters deelneemt aan deze Olympische Spelen voor sporters met een verstandelijke beperking.

Door Peter Spek

En de Vlaardingse sporters hebben een eer hoog te houden. In het verleden werden al op nationale en internationale wedstrijden maar ook op de vorige Special Olympics World Summer Games medailles veroverd, maar de Spelen in Berlijn zullen door het grote aantal deelnemers, een bijzondere ervaring worden. 

Duizenden sporters

“Duizenden sporters met een verstandelijke beperking uit niet meer dan 190 landen nemen het tegen elkaar op in 26 zomersporten en twee extra demonstratiesporten,” zegt Ruud Ham van de Vlaardingse afvaardiging van de sportschool van Tino Hoogendijk. Het team staat onder leiding van trainer en hoofdcoach Rob Hoogendijk, die wordt geassisteerd door Alma van der Knoop. “Het zullen negen dagen vol spannende en inspirerende wedstrijden worden, “zegt9- Ruud Ham.

Deelname aan de  Special Olympics World Summer Games zal levens veranderen van de sporters

 “Deelname aan de World Games zal levens veranderen en de sporters zullen boven zichzelf uitstijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.” De Special Olympics World Summer Games in Berlijn is nu al het grootste sportevenement van 2023. 

Onuitwisbare ervaring

“Met ruim zeven duizend sporters uit 190 landen, begeleidt door drie duizend coaches en vijf duizend officials, ondersteund door twintig duizend vrijwilligers en nog toegejuicht door minstens vijfhonderd duizend toeschouwers, maakt het voor de deelnemers tot een onuitwisbare ervaring. “

Vaardigheden

Deelname aan de World Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie ooit. Door middel van de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.” Geselecteerd zijn voor Berlijn Joyce Gelderblom, Denise Pronk, Mark Heij, Patrick Brandsema, Angelica van der Wel, Jarno Brigitta en Marit van der Holst. 

Inspanningsverplichting

Het meedoen heeft de Vlaardingse judoka’s ook een inspanningsverplichting gevraagd van duizend euro. 

sponsoractiviteiten

“Voor onze judoka’s betekent dit in totaal zeven duizend euro. De komende maanden zullen zij dit geld bij elkaar proberen te krijgen door zelf ook in actie te komen door bijvoorbeeld het geven van presentaties of andere sponsoractiviteiten, om hun verblijf in Berlijn ook financieel mogelijk te maken.. Meer info bij: Ruud Ham: mobiel: 06-41279324 of via: info@ruudham.nl.