De agenda van Vlaardingen

Algemeen
Rundfunk
Rundfunk (Foto: Mark Engelen)

vrijdag 25 november

Tai chi buiten les

De laatste buiten les in 2022. Bewegen bij het geluid van de vogels in ’t Hof. Heb je behoefte aan een uurtje voor jezelf om tot rust te komen, meld je aan en doe mee. Iedere les staat op zichzelf. Ervaring is niet nodig! We gaan de “yin yang loopmeditatie” doen, kijk op www.bloesem.me om te zien hoe die eruit ziet. Lichaam en geest in evenwicht. Deze Chinese bewegingsleer zorgt door de rustige bewegingen voor energie, souplesse, en een beter evenwicht. Vrijdagochtend 25 november Tijd : 9.00 – 10.00 uur (bij droog weer). Locatie: ‘t Hof. Kosten: E 8,50. Voor opgave en/of informatie mail: joseroodenburg@gmail.com of www.bloesem.me

Rundfunk

Na Wachstumsschmerzen over de pijn van het opgroeien, vinden de jongens van Rundfunk het nu tijd voor de nietsontziende ellende van de naderende dood. Lachen toch? www.stadsgehoorzaal.nl.

vrijdag 25 en 26 november

Brocante/Kerstmarkt

De jaarlijkse kerstbrocante markt van LA P’TITE BROCANTE wordt weer gehouden op Vrijdag 25 november 17.00 -20.00. Zaterdag 26 november 11.00- 15.00. Locatie Emmaplein 18. Een mooie combinatie van brocante uit Frankrijk aangekleed in kerstsfeer met glühwijn en chocolademelk.

zaterdag 26 november

Tai chi herfstles

Tai chi les in de fijne yoga zaal van TouchFit. Lichaam en geest in evenwicht. Deze Chinese bewegingsleer zorgt door de rustige bewegingen voor energie, souplesse, en een beter evenwicht. Ervaring is niet nodig, in de herfst staat het element “metaal” centraal. We gaan de “yin yang loopmeditatie” doen, wil je weten hoe die eruit ziet kijk op www.bloesem.me Voor opgave en/of informatie mail: joseroodenburg@gmail.com of www.bloesem.me Data: 26 november 2022Tijd: 10.00 – 11.00 uur. Locatie: Touchfit Hendrik Casimirstraat 151 Vlaardingen Kosten: EUR 9,50

Presentatie bomenreis Zuid Engeland

Op zaterdagmorgen 26 november wordt in De Heemtuin een presentatie gegeven van een bomenreis in Zuid-Engeland. De bomenreis werd georganiseerd door de Landelijke Bomenstichting. Huib Sneep was één van de gidsen en zal u hierover vertellen. Aanmelden voor 24 november via email: nellekevdl46@kpnmail.nl Locatie: De Heemtuin, Westwijk, aanvang 10.30 uur.

Ambacht meets Design Markt Vlaardingen

Creatieve ambachtslieden organiseren bijzondere kerstmarkt in Vlaardingen. Knusse kraampjes met handgemaakte (design)spullen, fonkelende kerstverlichting en een hapje en een drankje: eind november barst de kerstsfeer al los in Vlaardingen. Creatievelingen uit het verzamelpand OOAK Company, aan de Koningin Wilhelminahaven ZZ 20, organiseren op 26 november van 12.00 tot 18.00 uur een kerstmarkt vol ambacht en design. De toegang is gratis en voor iedereen. Ambacht Meets Design Vlaardingen is niet de gebruikelijke, kneuterige kerstmarkt, zoals we die kennen. Wel belooft het een unieke markt te worden waar ondernemers uit het verzamelpand unieke, handgemaakte (kunst)werken en producten verkopen. Denk aan fotografie, leren tassen, (opgeknapte) meubels, suikerspinkunst, interieurartikelen, kussens, kunst, illustraties en andere designitems. Kortom: originele en handgemaakte cadeaus. ’De kerstmarkt vindt plaatst op zaterdag 26 november van 12.00 tot 18.00 uur. Meer informatie staat op Instagram: @ambachtdesignvlaardingen.

Henk Poort

Henk Poort is al jaren een fenomeen in ons land. Zo speelde hij vele rollen in musicals, opera’s, concerten en op TV. De volgende stap op zijn bucketlist: zingen met een echte Big Band! In deze zinderende show zingt hij het mooiste materiaal uit het American Songbook, van extravagante swing tot intieme luisterliedjes. www.stadsgehoorzaal.nl.

maandag 28 november

Kundalini-yoga

Elke maandag om 10:00 uur en om 11:30 uur. Kom kijken en doe mee met kundalini-yoga = superyoga in Buurtkamer VOP, Valeriusstraat 28, 3131TL Vlaardingen, tel. 0641644049

dinsdag 29 november

Meditatie in beweging

Heb je behoefte aan meer rust in je hoofd en in je lijf? Maak dan kennis met de meditatieve, vloeiende bewegingen van Qi Gong & Tai Chi Tao. Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsles op dinsdag- of donderdagavond (19.45 - 21.00 uur), of vrijdagochtend (9.45 - 11.00 uur). Aanmelding telefonisch of via mail. Touchfit, Hendrik Casimirstraat 151. E-mail: info@innerlijkeglimlach.nl, tel.nr: 06-44804102.Kijk voor meer informatie op: https://innerlijkeglimlach.nl.