Karlijn Offeringa zwemt NK-limiet

Algemeen
Karlijn Offeringa(rechts)  mag met haar gezwommen tijd op de 100 meter vlinderslag meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen.
Karlijn Offeringa(rechts) mag met haar gezwommen tijd op de 100 meter vlinderslag meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen. (Foto: UWM/PS)

Bij een competitiewedstrijd in het zwembad De Kulk tussen de ploegen van de Duinkikkers, MNC Dordrecht en het Vlaardingse ZVVS, schaarde Karlijn Offeringa zich bij het ZVVS gezelschap dat bestaat uit Niels Dijkshoorn, Wanne van Geest, Thierry Zulver en Sophia van Droffelaar, die mee gaan doen aan het Nederlands kampioenschap, dat van 16 tot en met 18 december wordt gehouden.

Door Peter Spek

Karlijn Offeringa verdiende deze uitverkiezing door op de 100 meter vlinderslag net binnen de limiet voor de komende titelstrijd te zwemmen. De ZVVS-zwemster kwam op deze afstand tot een tijd van 1.04.81 minuten en dat was driehonderdste sneller dan de gestelde limiet. Naast deze uitstekende prestatie van Karlijn Offeringa, deden de overige zwemmers het ook erg goed met tal van nieuwe persoonlijke records. Emma Putters en Merel Doest zwommen zowel op de 100 meter vrije slag als op de 200 meter wisselslag een nieuw persoonlijk record. De grootste verbetering van een persoonlijk record werd door Marjolijn Offeringa gezwommen op de 400 meter vrije slag. Zij presteerde het om bijna één minuut van haar beste tijd af te zwemmen. Op dit nummer was ook een spannende strijd te zien tussen de ZVVS-zwemmer Joey Pop en zijn tegenstanders uit de ploegen van de Duinkikkers en MNC Dordrecht. Door de vele aanmoedigingen van het thuispubliek wist Joey Pop deze wedstrijd op de laatste meters te winnen. Helaas was zijn tijd net niet voldoende voor de limiet voor het komende Nederlandse kampioenschap. Maar het jeugdig zwemtalent liet na afloop weten in de komende wedstrijden nog pogingen te doen om die limiet te halen. ZVVS neemt na deze competitiewedstrijd in de eerste divisie van de nationale competitie een dertiende plaats in.