Afbeelding
(Foto: )

Column: Vertrouwd

Algemeen

Bart van der Linden

Vorig jaar rond deze tijd, op woensdag 1 december om precies te zijn, schreef ik nog over corona. December stond voor de deur en we zaten met z’n allen te bibberen om de maatregelen die zouden volgen. En ja, die tweede lockdown kwam hard aan. Mondkapjes, 1,5 meter, beperkingen in het winkelen of in het theater en winkeliers die hun omzet weer zagen verdampen. En alsof ze het erom deden, ook nog eens in december, niet de meest ‘vrolijke’ maand van het jaar. Maar ja, Den Haag vond dat we weer naar binnen moesten, dat we elkaar weer minder mochten zien. 

Ook onze stad ondervond de nadelen. Geen Zomerterras, geen Winterterras, geen Kerstmarkt, om maar even een paar hoofdevenementen te noemen. Zelf was ik de week voor kerst een weekje naar Zandvoort. Nee, niet per se voor het circuit, al ben ik er wel even heen gelopen, maar gewoon om te relaxen. Ff eruit, weg van het werk. Maar ja, toen kwam die lockdown, net toen we er een dag waren. Balen! Desondanks pas je je dan ook wel weer snel aan en was het alsnog een geslaagde week. Binnenkort een nieuwe poging dan maar.

De vrees dat we als land nog een keer op slot gaan, heb ik niet meer. Want weer alles sluiten, zou aan de ene kant zoveel stennis in de maatschappij opleveren en aan de andere kant ook zo ongeloofwaardig zijn, dat het niet meer te verkopen is. En wat waren uiteindelijk de effecten van die tweede lockdown? Zeg het maar, het is bijna niet te meten. Oké, de ziekenhuizen werden ontzien van een stroom patiënten, maar verder… het leverde alleen maar een hoop chagrijn op in de samenleving. Ik vond het paniekvoetbal, om maar even in WK-sferen te blijven. Over dat WK gesproken, het is wel even wennen trouwens, het grootste toernooi ter wereld vlak voor de feestdagen. Maar nu er gelukkig gevoetbald wordt, maakt mij dat niet meer uit. Voetbal blijft voetbal, of het nu in de zomer is of in de winter. We juichen even hard met z’n allen als ‘we’ ver komen. Al is het dan in een fout land en ontbreekt het in de straten jammer genoeg aan het oranjegevoel. 

Terug naar waar ik mee begon, maar dan inmiddels een jaar later… Weer een druk bezochte intocht van Sinterklaas, met bezoekjes aan alle winkelcentra en een afsluitend optreden op een vol Veerplein. Een Kerstmarkt die op vrijdag 9 december en zaterdag 10 december georganiseerd wordt. Een Winterterras wat binnenkort zijn deuren opent. Het is weer oud en vertrouwd. En dan staat het grote feestjaar ook nog op de deur te kloppen. Vlaardingen een jaar lang in de spotlights! De burger wordt warm gemaakt voor allerlei activiteiten die door het jaar heen plaats gaan vinden. Zullen we afspreken dat ik volgend jaar rond deze tijd met een nabeschouwing kom?


Afbeelding
Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. naarstig op zoek naar burgerinitiatieven Algemeen 27 jan, 21:07
Afbeelding
Oranje Fonds zoekt buurtinitiatieven voor Appeltjes van Oranje 2023 Algemeen 27 jan, 14:23
Afbeelding
Stadsgehoorzaal trots op de resultaten van een spannend jaar Algemeen 27 jan, 12:34
Afbeelding
Wat is er te doen in Vlaardingen Algemeen 27 jan, 07:23
Afbeelding
Varend Corso Westland trapt editie 2023 af Algemeen 26 jan, 21:40
Afbeelding
Vrijwilligersbijeenkomst Stichting Aanzet en Bibliotheek De Plataan Algemeen 26 jan, 15:54
Afbeelding
De Wereldwijzer is klaar voor het feestjaar Algemeen 26 jan, 14:23
Afbeelding
Vrachtwagens rijden al heen en weer op de smalle Watersportweg Algemeen 26 jan, 12:34
Afbeelding
Geuzenpenning 2023 gaat naar Myanmarese organisatie AAPP Algemeen 26 jan, 10:54
Afbeelding
Rage On Parade zaterdag in De Kroepoekfabriek Algemeen 26 jan, 10:54
Afbeelding
Digitaal contact voor patiënten Franciscus makkelijker Algemeen 26 jan, 10:10
Afbeelding
Nieuws in het kort in Vlaardingen Algemeen 26 jan, 10:10
Afbeelding
GroenLinks wil niet nog meer vakantiehuizen in Vlietland Politiek 25 jan, 22:50
Afbeelding
Na verbouwing Meer Optiek: collectie doet eer aan de winkel – en andersom Algemeen 25 jan, 15:15
Afbeelding
PvdD Zuid-Holland wil meer natuur en minder glastuinbouw voor sierteelt Politiek 25 jan, 15:02
Afbeelding
Kom naar de gratis voorleesvoorstelling van Vrouwtje Buurvrouw Algemeen 25 jan, 13:13