Vlaardingse makers gezocht voor jingle van de Stadskaravaan

Algemeen
Logo Stadskaravaan.
Logo Stadskaravaan. (Foto: PR)

In 2023 trekken de Stadsgehoorzaal, De Kroepoekfabriek en onder meer KADE40, Museum Vlaardingen en Bibliotheek de Plataan de Vlaardingse wijken in met de Stadskaravaan. In iedere wijk wordt een festival vol muziek, theater, dans, kunst, eten en drinken opgezet in samenwerking met de buurtbewoners.

Om herkenbaarheid te creëren voor de karavaan zijn zij op zoek naar Vlaardingse makers die een jingle kunnen bedenken, die met de karavaan mee zal reizen. Meer informatie over de Stadskaravaan en de jingle oproep is te vinden op www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.

Herkenbaar

Het idee van de jingle is een herkenbare melodie die iedereen spontaan vrolijk maakt, net zoals de ijscoman iedereen uit hun huizen kan tringelen. De jingle reist mee met de karavaan door een omroepwagen, op de website, op de radio, via social media en natuurlijk op het festival zelf. Vlaardingse creatievelingen kunnen hun jingle, met een korte toelichting, uiterlijk 15 januari insturen via info@stadsgehoorzaal.nl. De maker van de gekozen jingle ontvangt €350,- vergoeding en alle credits voor het werk en zal diens creatie een jaar lang door heel de stad kunnen horen.

Richtlijnen

Voor het insturen van een jingle gelden een aantal richtlijnen en voorwaarden. Zo moet de maker uit Vlaardingen afkomstig zijn, mag de jingle niet langer dan één minuut duren, moet het een herkenbaar en terugkerend element bevatten wat ook als korte tune gebruikt kan worden en moet de jingle iedereen die het hoort meteen vrolijk en enthousiast maken voor de Stadskaravaan. Vanwege de grote culturele diversiteit binnen Vlaardingen is het de wens dat de jingle ook een wereldse sound heeft waardoor meerdere culturen zich aangesproken voelen. Een eerste voorbeeldjingle is gebaseerd op het nummer ‘Caravan’ van Van Morrisson en is te beluisteren via de website. Het staat nieuwe makers vrij om hier dichtbij te blijven of juist volledig een eigen pad te kiezen. Uitgebreide informatie over de opdracht en de richtlijnen is te vinden op www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.

Over de Stadskaravaan

In 2023 viert Vlaardingen 750 jaar stadsrechten. Om heel de stad dit feest mee te laten vieren trekt de Stadskaravaan langs zes wijken in Vlaardingen met een reizend festival vol muziek, theater, kunst, dans, eten, drinken en veel meer. De invulling van het festival wordt bedacht in samenwerking met de wijkbewoners. Vanaf januari worden er in de wijken kick-off bijeenkomsten georganiseerd waar de wijkbewoners aan kunnen haken bij de wijkcrew voor hun editie van de Stadskaravaan. Geïnteresseerden kunnen zich alvast aanmelden voor de kick-off in hun wijk via www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.