Logo Stadskaravaan.
Logo Stadskaravaan. (Foto: PR)

Vlaardingse makers gezocht voor jingle van de Stadskaravaan

Algemeen

In 2023 trekken de Stadsgehoorzaal, De Kroepoekfabriek en onder meer KADE40, Museum Vlaardingen en Bibliotheek de Plataan de Vlaardingse wijken in met de Stadskaravaan. In iedere wijk wordt een festival vol muziek, theater, dans, kunst, eten en drinken opgezet in samenwerking met de buurtbewoners.

Om herkenbaarheid te creëren voor de karavaan zijn zij op zoek naar Vlaardingse makers die een jingle kunnen bedenken, die met de karavaan mee zal reizen. Meer informatie over de Stadskaravaan en de jingle oproep is te vinden op www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.

Herkenbaar

Het idee van de jingle is een herkenbare melodie die iedereen spontaan vrolijk maakt, net zoals de ijscoman iedereen uit hun huizen kan tringelen. De jingle reist mee met de karavaan door een omroepwagen, op de website, op de radio, via social media en natuurlijk op het festival zelf. Vlaardingse creatievelingen kunnen hun jingle, met een korte toelichting, uiterlijk 15 januari insturen via info@stadsgehoorzaal.nl. De maker van de gekozen jingle ontvangt €350,- vergoeding en alle credits voor het werk en zal diens creatie een jaar lang door heel de stad kunnen horen.

Richtlijnen

Voor het insturen van een jingle gelden een aantal richtlijnen en voorwaarden. Zo moet de maker uit Vlaardingen afkomstig zijn, mag de jingle niet langer dan één minuut duren, moet het een herkenbaar en terugkerend element bevatten wat ook als korte tune gebruikt kan worden en moet de jingle iedereen die het hoort meteen vrolijk en enthousiast maken voor de Stadskaravaan. Vanwege de grote culturele diversiteit binnen Vlaardingen is het de wens dat de jingle ook een wereldse sound heeft waardoor meerdere culturen zich aangesproken voelen. Een eerste voorbeeldjingle is gebaseerd op het nummer ‘Caravan’ van Van Morrisson en is te beluisteren via de website. Het staat nieuwe makers vrij om hier dichtbij te blijven of juist volledig een eigen pad te kiezen. Uitgebreide informatie over de opdracht en de richtlijnen is te vinden op www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.

Over de Stadskaravaan

In 2023 viert Vlaardingen 750 jaar stadsrechten. Om heel de stad dit feest mee te laten vieren trekt de Stadskaravaan langs zes wijken in Vlaardingen met een reizend festival vol muziek, theater, kunst, dans, eten, drinken en veel meer. De invulling van het festival wordt bedacht in samenwerking met de wijkbewoners. Vanaf januari worden er in de wijken kick-off bijeenkomsten georganiseerd waar de wijkbewoners aan kunnen haken bij de wijkcrew voor hun editie van de Stadskaravaan. Geïnteresseerden kunnen zich alvast aanmelden voor de kick-off in hun wijk via www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.

Afbeelding
Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. naarstig op zoek naar burgerinitiatieven Algemeen 27 jan, 21:07
Afbeelding
Oranje Fonds zoekt buurtinitiatieven voor Appeltjes van Oranje 2023 Algemeen 27 jan, 14:23
Afbeelding
Stadsgehoorzaal trots op de resultaten van een spannend jaar Algemeen 27 jan, 12:34
Afbeelding
Wat is er te doen in Vlaardingen Algemeen 27 jan, 07:23
Afbeelding
Varend Corso Westland trapt editie 2023 af Algemeen 26 jan, 21:40
Afbeelding
Vrijwilligersbijeenkomst Stichting Aanzet en Bibliotheek De Plataan Algemeen 26 jan, 15:54
Afbeelding
De Wereldwijzer is klaar voor het feestjaar Algemeen 26 jan, 14:23
Afbeelding
Vrachtwagens rijden al heen en weer op de smalle Watersportweg Algemeen 26 jan, 12:34
Afbeelding
Geuzenpenning 2023 gaat naar Myanmarese organisatie AAPP Algemeen 26 jan, 10:54
Afbeelding
Rage On Parade zaterdag in De Kroepoekfabriek Algemeen 26 jan, 10:54
Afbeelding
Digitaal contact voor patiënten Franciscus makkelijker Algemeen 26 jan, 10:10
Afbeelding
Nieuws in het kort in Vlaardingen Algemeen 26 jan, 10:10
Afbeelding
GroenLinks wil niet nog meer vakantiehuizen in Vlietland Politiek 25 jan, 22:50
Afbeelding
Na verbouwing Meer Optiek: collectie doet eer aan de winkel – en andersom Algemeen 25 jan, 15:15
Afbeelding
PvdD Zuid-Holland wil meer natuur en minder glastuinbouw voor sierteelt Politiek 25 jan, 15:02
Afbeelding
Kom naar de gratis voorleesvoorstelling van Vrouwtje Buurvrouw Algemeen 25 jan, 13:13