Loek Snijders (links) en Rick Mostert bij de Wilhelminalantaarn op het Burgemeester de Bordesplein, die met kerst feestelijk verlicht zal zijn.
Loek Snijders (links) en Rick Mostert bij de Wilhelminalantaarn op het Burgemeester de Bordesplein, die met kerst feestelijk verlicht zal zijn. (Foto: Peter Spek)

Ambacht laat de lichtjes schijnen

Algemeen

Het is inmiddels een traditie in Vlaardinger Ambacht geworden dat twee weken voor kerst de kerstboom op het Burgemeester de Bordesplein bij de Wilhelminalantaarn wordt ontstoken. Dit jaar echter met meer pracht en praal om de verbinding tussen de bewoners in de wijk te bevorderen.

Door Peter Spek

Loek Snijders en Rick Mostert, van het Bewonersplatform Oud Ambacht, trekken de kar voor dit evenement op zaterdag 10 december. “Was het in het verleden een activiteit die zich vooral afspeelde rond het Burgemeester de Bordesplein, dit jaar wilden wij de hele wijk Vlaardinger Ambacht hierbij betrekken,” zegt Loek Snijders, die nog even in de geschiedenis duikt van het ontsteken van de kerstboom in dit deel van Vlaardingen. “Zo’n vijftien jaar geleden stopte de gemeente Vlaardingen met het ontsteken van de kerstboom op het Burgemeester de Bordesplein. Als wijkbewoners vonden wij dat erg jammer en hebben dit toen zelf ter hand genomen”, aldus Loek Snijders.

Dit jaar dus met meer pracht en praal. “Wij beginnen 18.30 uur met een licht- en vuurshow in de speeltuin het Goudhaantje aan de Goudsesingel. Daarna vertrekt een verlichte en muzikale optocht door de wijk naar de Wilhelminalantaarn op het Burgemeester de Bordesplein en daar worden dan om 19.30 uur de lichtjes ontstoken,” zegt Rick Mostert, die de optocht zal voorgaan als kerstman. Loek Snijders vult nog aan, dat wie het mooist verkleed is in kerstsfeer in aanmerking kan komen voor een prijs. “Neem dan vooral een lampionnetje mee, lichtjes, een kerstmuts of iets dat muziek maakt. Met deze muzikale optocht willen wij de diverse delen van de wijk met elkaar verbinden. Na het ontsteken van de lichtjes is het genieten van muziek, show en natuurlijk een warm drankje.”

Afbeelding
De Wokkel blinkt weer in volle glorie Algemeen 7 feb, 14:32
Afbeelding
Geef jouw woonkamer een make-over met A-Meubel Contentsamenwerking 7 feb, 12:00
Afbeelding
Stiltewandeling met de Broekpoldergidsen Algemeen 7 feb, 11:23
Afbeelding
AWP: 'Watersysteemheffing alleen nog voor woning- en pandeigenaren' Politiek 7 feb, 09:29
Afbeelding
Met 5 jaar vertraging: de heimachine Algemeen 7 feb, 07:11
Afbeelding
Op welke partij stem jij 15 maart? Nu stemhulp Zuid-Holland online Algemeen 6 feb, 19:28
Afbeelding
Van Dijk(polder) naar 't Nieuwelant Sport 6 feb, 14:23
Afbeelding
Jongeman raakt gewond tijdens ruzie in winkelcentrum Vlaardingen 112-nieuws 6 feb, 13:36
Afbeelding
Alweer een Audi gestript nu in Schiedam 112-nieuws 6 feb, 12:54
Afbeelding
SPORT in het KORT Sport 6 feb, 12:34
Afbeelding
Inzamelingsactie voor Oekraïne geweldig succes Algemeen 6 feb, 10:35
Afbeelding
Povere generale in aanloop derby Sport 6 feb, 08:58
Afbeelding
Museum Vlaardingen vertaald in dans Algemeen 5 feb, 12:34