‘Ons motto met Go!4Future is om op weg te gaan naar jouw toekomst’

Algemeen
Colin Springveld(links) is erg blij dat hij in Arjo Boerdam van scoutingclub Marnix van Sint Aldegonde een betrouwbare partner heeft gevonden om kinderen met een hulpvraag onderdak te bieden.
Colin Springveld(links) is erg blij dat hij in Arjo Boerdam van scoutingclub Marnix van Sint Aldegonde een betrouwbare partner heeft gevonden om kinderen met een hulpvraag onderdak te bieden. (Foto: Peter Spek)

Colin en Vivien Springveld zagen in de huidige jeugdzorg veel jeugd tussen het wal en schip vallen met lange wachttijden en veel jeugdigen waarvoor om wat voor reden geen passende school gevonden kon worden, noodgedwongen thuiszitten zonder onderwijs. Dat vonden zij een onwenselijke situatie en niet goed voor de ontwikkeling van het kind om straks in deze al complexe maatschappij een veilige plaats te vinden.

Door Peter Spek

Colin Springveld, met zijn mbo opleiding Sport & Beweging en hbo opleiding sociaal pedagogische hulpverlening en Vivien Springveld mbo verpleegkundige, konden deze problemen in de jeugdzorg niet meer aanzien en besloten de zorginstelling Go!4Future op te richten om de noodzakelijke kleinschalige hulp te bieden aan kinderen en jeugdigen in de leeftijd van vier tot achttien jaar. 

Extra ondersteuning

“Wij kunnen zorg bieden aan kinderen en jeugdigen die extra ondersteuning nodig hebben buiten of tijdens schooluren,” begint Colin Springveld zijn verhaal. “Te denken valt aan schoolgaande dreigende thuiszitters, kinderen en jeugdigen met een specifiek probleem, ouders of verzorgers die hersteltijd nodig hebben om de thuissituatie of het kind te ontlasten of de groep die tussen het wal en schip valt en ter overbrugging naar een behandelcentra of onderwijsinstelling een dagbesteding nodig hebben.” 

Met de oplopende wachttijden is er dringend een alternatief nodig

Colin en Vivien Springveld vinden het nu het juiste moment om met hun zorginstelling te starten. “Gezien de huidige ontwikkeling binnen het jeugdhulpverleningssysteem met steeds maar oplopende wachttijden is er dringend een alternatief nodig met meer plekken om de kinderen de noodzakelijke hulp te verlenen.” Het zorgplan van Colin en Vivien Springveld is ambitieus. “wij gaan verschillende bestaande locaties huren in de buurt van een recreatiepark of natuurgebied om daar onze zorg aan deze kinderen te kunnen bieden. Per locatie kunnen wij dan verschillende activiteiten aanbieden. Zo hebben wij ons oog laten vallen op de outdoor en natuurgebied de Broekpolder, sport en spel bij de voetbalvereniging VDL in Maassluis en de manege Karperhoeve ook in Maassluis.”

De twee zorgverleners omringen zich met professionals uit de jeugdzorg. “Onze droom is om met onze passie en visie een mooie plek te verwezenlijken waarin het kind centraal staan. Wij geloven er in dat elk kind recht heeft op een veilige leeromgeving waarin zij zich kunnen ontwikkelen en werken aan een succesvolle toekomst. Door onze ervaringen in de jeugdhulpverlening hebben wij een goed beeld gekregen wat kinderen echt nodig hebben als zij om hulp vragen met hierin de balans tussen ontspanning en leren. Belangrijk voor ons is om de zogenaamde thuiszitters uit huis te halen en hen activiteiten en educatie aan te bieden zodat hun probleem niet groter wordt.” Met het scoutingbouw van Marnix van Sint Aldegonde heeft Colin Springveld een mooie locatie gevonden. “Onze maatschappelijke betrokkenheid willen wij op deze manier tonen”, zegt Arjo Boerdam van de scoutinggroep uit de Broekpolder. Voor informatie en aanmelden: www.goforfuture.nl of info@goforfuture.nl.