Sport in het kort uit Vlaardingen

Algemeen
Op zondag 5 februari start bij De Coureur de voorjaarscompetitie. (Foto: PR)
Op zondag 5 februari start bij De Coureur de voorjaarscompetitie. (Foto: PR)

Ricky van den Bergh kiest voor gezin

“Mijn gezin heeft altijd rekening met mij moeten houden, nu is het tijd dat ik tijd voor hen vrijmaak”, is voor Ricky van den Bergh het argument om aan het einde van zijn derde Broekpolder-seizoen Cion te verlaten. “Dit is een club naar mijn hart. Een club ook, die in de afgelopen jaren een positieve groei heeft gemaakt. Maar mijn zoon is zich nu op een leuke manier voetballend aan het ontwikkelen. Ik weet vanuit mijn jeugd hoe belangrijk het is om een vader langs de kant te hebben, die je kan steunen. Daar ga ik me mee bezig houden”.

Leden van VLTC padelen op Polderpoort

Dankzij een samenwerkingsverband met Polderpoort kunnen leden van tennisvereniging VLTC padelen op de drie banen, die het sportcentrum sinds vorig jaar rijk is, In de daluren kan dat gratis en na 17.00 met korting.

Voorjaarscompetitie bij De Coureur

Bij De Coureur begint zondag 5 februari de voorbereiding op het wegseizoen. Dat doet de rennersclub al tal van jaren met de Voorjaarscompetitie. Op het parkoers in Maassluis rijden de deelnemers tot en met 26 maart wekelijks (ijs en weder dienende) hun rondjes. De aanvang is steeds 10.00 uur.

Nieuwe startersclinic

Voor beginnende lopers (van 18 jaar enouder) begint bij AV Fortuna maandag 6 februari een nieuwe startersclinic. De deelnemers trainen gedurende tien weken tweemaal per week. Eerst op de atletiekbaan en daarna in de buurt van Sportcentrum Polderpoort. Meer info op avfortuna.nl

Erasmushal barst van de mankementen

Volgens SP-gemeenteradslid Willem de Man mankeert er nogal wat aan de pas vier jaar oude Erasmushal. Hij stelt, dat armaturen van de LED-verlichting loslaten, er gaten in de wand vallen, heeft het over slecht of niet functionerende luchtfilters, geblokkeerde nooduitgangen en het ontbreken van een airco in de personeelskantine. Hij heeft daarover vragen gesteld aan het college van B&W.

Zwemmen in blaashal

De Blaashal aan de Claudius Civilislaan had zaterdag veel weg van een zwembad. Het onder de vloer terecht gekomen regenwater maakte spelen onmogelijk. Vandaar dat de thuisbeurt van de Twist korfballers werd afgelast.

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): Zwaluwen-Achilles/V, CWO-Berkel, DVO’32-VDL, Deltasport-OVV, Meeuwenplaat-Victoria’04 (14.00), VFC/za-Cion (17.00).

DAMESVOETBAL: zat CWO-Excelsior M(13.00).

BASKETBAL: zat Erasmushal 16.30 Vlaardingen Captains-Cangeroes 3(h).

HANDBAL: zon Feyenoord 2-Twist(h).

HOCKEY/zaal: zon Catwijck-Pollux(d), Alkemade-Pollux(d), Roomburg-Pollux(h), Forescate-Pollux(h).

KORFBAL: zat ODO-Twist.

VOLLEYBAL: woens Vedo’70-Move4U(d); vrij Vollido 3-Move4U(h).

WATERPOLO: zat De Kulk 19.25 ZVVS-Njord(h).