De protesten van ouders en leerlingen waren niet van de lucht op het schoolplein van de Wereldwijzer. Op de achtergrond kijkt interim-bestuurder Hilde Vogelzang (rechts) belangstellend toe.
De protesten van ouders en leerlingen waren niet van de lucht op het schoolplein van de Wereldwijzer. Op de achtergrond kijkt interim-bestuurder Hilde Vogelzang (rechts) belangstellend toe. (Foto: Peter Spek)

Ouders van de Wereldwijzer strijden om het behoud van de directeur

Algemeen

De emoties liepen hoog op op het schoolplein van de basisschool de Wereldwijzer in de Westwijk. Ouders, leerkrachten en leerlingen waren het er niet mee eens, dat directeur Job van der Linden geen verlenging kreeg van zijn detacheringsovereenkomst en vroegtijdig zijn tas kon pakken en kon vertrekken van de school aan het Erasmusplein.

Door Peter Spek

En daar waren de ouders helemaal niet blij mee. Er volgde een handrekeningactie en een protestdemonstratie afgelopen vrijdagmorgen op het schoolplein. Spandoeken met teksten die lieten zien, dat veel ouders het met deze beslissing van de stichting Wijzer, de organisatie waar de school onder valt, helemaal niet mee eens waren en regelmatig scandeerde de groep op het schoolplein luid en duidelijk de leus ‘Jop moet blijven’. 

Niet mee eens

Mustaf Atabay, lid van de medezeggenschapsraad was duidelijk in zijn uitleg. “Als ouders zijn wij het met deze beslissing helemaal niet eens en wij zullen alles doen om Jop van der Linden te behouden als directeur van deze school,” was zijn uitleg, als de groep demonstrerende ouders en leerlingen op het schoolplein aan het Erasmusplein steeds groter wordt. “De school heeft helaas in de afgelopen jaren een negatieve naam en uitstraling gekregen in de buurt, leraren vertrokken of melden zich ziek. Maar sinds de komst van Job van der Linden als directeur is dat anders. De school heeft weer een positief uitstraling gekregen zowel bij de ouders als bij de leerlingen. De meeste leerkrachten zijn tevens erg tevreden over het werk en de aanpak van de nieuwe directeur,” aldus Mustaf Atabay. Job van der Linden werd aan het begin van dit schooljaar aangesteld als directeur met een looptijd van één jaar. 

Waarom hij moet vertrekken wordt ons niet verteld. Het is voor ons een droevige en verwarrende periode

“Het is voor ons als ouders, maar ook als medezeggenschapsraad onbegrijpelijk, dat een stichting op zo’n korte termijn al een oordeel kan vellen over de kwaliteiten van deze directeur. Waarom hij moet vertrekken wordt ons niet verteld. Het is voor ons een droevige en verwarrende periode.” Een handtekeningenactie leverde veel respons. Mustaf Atabay laat tientallen vellen met handtekeningen zien. Op een afstand staat interim-bestuurder Hilde Vogelzang van de stichting Wijzer het tafereel op het schoolplein belangstellend te volgen. 

Spijtig

“Job van der Linden was niet de juiste man op deze school, dat is spijtig om te moeten constateren, maar het is niet anders. Wij hebben een nieuwe man naar voren geschoven, die afgelopen maandag is begonnen,” zegt Hilde Vogelzang. “Natuurlijk rekenen wij het ons aan, dat wij in de selectie niet goed hebben gehandeld. Overigens voor alle duidelijkheid, wij hebben Job van der Linden niet ontslagen. Zijn detacheringsovereenkomst, die loopt tot 1 april van dit jaar wordt niet verlengd, maar wij vonden het raadzaam om eerder een nieuwe directeur aan te stellen voor deze school.” 

Hoop

Mustaf Atabay en de andere ouders blijven nog hoop houden dat Job van der Linden kan blijven als directeur door deze actie.. “Hij is de juiste man als directeur, een goede leerkracht, een goed collega en een man die goed kan communiceren, maar belangrijker een man met een goed hart voor de school.” De Wereldwijzer in de Westwijk is een multiculturele school. “Als Jop van der Linden toch moet vertrekken dan zal dat voor veel ouders een reden zijn om voor hun kinderen een andere school te zoeken, ik hoop echter dat het zover niet zal komen en hij mag aanblijven als directeur,” aldus Mustaf Atabay.

Afbeelding
Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. naarstig op zoek naar burgerinitiatieven Algemeen 27 jan, 21:07
Afbeelding
Oranje Fonds zoekt buurtinitiatieven voor Appeltjes van Oranje 2023 Algemeen 27 jan, 14:23
Afbeelding
Stadsgehoorzaal trots op de resultaten van een spannend jaar Algemeen 27 jan, 12:34
Afbeelding
Wat is er te doen in Vlaardingen Algemeen 27 jan, 07:23
Afbeelding
Varend Corso Westland trapt editie 2023 af Algemeen 26 jan, 21:40
Afbeelding
Vrijwilligersbijeenkomst Stichting Aanzet en Bibliotheek De Plataan Algemeen 26 jan, 15:54
Afbeelding
De Wereldwijzer is klaar voor het feestjaar Algemeen 26 jan, 14:23
Afbeelding
Vrachtwagens rijden al heen en weer op de smalle Watersportweg Algemeen 26 jan, 12:34
Afbeelding
Geuzenpenning 2023 gaat naar Myanmarese organisatie AAPP Algemeen 26 jan, 10:54
Afbeelding
Rage On Parade zaterdag in De Kroepoekfabriek Algemeen 26 jan, 10:54
Afbeelding
Digitaal contact voor patiënten Franciscus makkelijker Algemeen 26 jan, 10:10
Afbeelding
Nieuws in het kort in Vlaardingen Algemeen 26 jan, 10:10
Afbeelding
GroenLinks wil niet nog meer vakantiehuizen in Vlietland Politiek 25 jan, 22:50
Afbeelding
Na verbouwing Meer Optiek: collectie doet eer aan de winkel – en andersom Algemeen 25 jan, 15:15
Afbeelding
PvdD Zuid-Holland wil meer natuur en minder glastuinbouw voor sierteelt Politiek 25 jan, 15:02
Afbeelding
Kom naar de gratis voorleesvoorstelling van Vrouwtje Buurvrouw Algemeen 25 jan, 13:13