Eerste editie ‘Dichter bij Vlaardingen’

Algemeen
Johanneke kan niet wachten tot volgende week donderdag.
Johanneke kan niet wachten tot volgende week donderdag. (Foto: Johanneke Verkade-Baars)

Liefhebbers van poëzie, dichtkunst en spoken word opgelet. Op donderdag 2 februari organiseert de Vlaardingse dichter Johanneke Verkade-Baars i.s.m. KOFA de eerste editie van ‘Dichter bij Vlaardingen’.

Op social media heb je de woordkunsten van ‘Johanneke Schrijft’ wellicht al voorbij zien komen. Sinds zij als gevolg van haar zwangerschap in 2019 ernstige fysieke klachten kreeg, niet meer kon werken en veel leuke dingen moest missen, zijn bloggen en dichten over uiteenlopende onderwerpen haar uitlaatklep. Van serieuze stukken tot gedichtjes met een dikke knipoog. 

Waarom niet in Vlaardingen?

Vorig jaar droeg zij tijdens poëzieavonden in De Lier en Maassluis voor het eerst voor uit eigen werk. “Die avonden waren zo gezellig, dat ik me afvroeg waarom er zoiets niet in onze stad is”, vertelt ze. “In en rondom Vlaardingen bruist het van de creativiteit als het gaat om dichtkunst in de brede zin van het woord. Zo kwam ik op het idee om zelf ‘Dichter bij Vlaardingen’ te organiseren.” 

Goed gevuld

Michel Meulstee van cultuurcentrum KOFA was meteen enthousiast en binnen een mum van tijd waren ook alle beschikbare plekken voor een voordracht gevuld. “Dit bevestigde mijn gevoel dat er echt behoefte is aan een poetry evenement in Vlaardingen”, stelt Johanneke tevreden. “Dichten kan in vele vormen en stijlen. Van klassieke sonnetten tot moderne spoken word. Op 2 februari kan het publiek genieten van een gevarieerd aanbod, verzorgd door dichters uit Vlaardingen en omstreken. Michel zorgt vanuit KOFA voor een passende muzikale omlijsting.”

Vaste prik

Johanneke is van plan ‘Dichter bij Vaardingen’ vier keer per jaar te organiseren. Steeds staat een ander thema centraal. Volgende week donderdag is het thema ‘Groei’. Als er dichters in de zaal zijn die ook uit eigen werk willen voordragen, kunnen zij zich aan het begin van de avond melden bij Michel of Johanneke voor een plekje op het open podium. 

Beleef het mee

Wees welkom op donderdagavond 2 februari in cultuurcentrum KOFA aan de Zomerstraat 41. Inloop vanaf 19:30 uur, aanvang 20:00 uur. De toegang is gratis evenals een kopje koffie of thee. Voor meer informatie en de line-up zie de social media pagina’s van “Dichter bij Vlaardingen.”